Drama

Dit hoogst originele drama met surrealistische trekjes bewijst dat zelfs het alledaagse uitzonderlijk kan zijn. De tableaux doen soms denken aan Roy Andersson, maar uiteindelijk heeft Rodriguez een geheel eigen stem.

Isa neemt op een cassetterecorder berichten voor zichzelf op, die ze later afspeelt. “Er zal een enorme lichtflits boven het dorp verschijnen, die alles zal veranderen,” hoort ze zichzelf zeggen. "Het is geweldig. We zullen allemaal hoofdpijn krijgen, we zullen onze herinneringen verliezen en we zullen verdwijnen.”Isa hoopt op verandering, en dat is niet verwonderlijk. Ze woont in een kleine gemeenschap in het zuidwesten van Spanje waar nooit iets gebeurt. De jongeren vertrekken allemaal. Voor degenen die achterblijven, lijkt de tijd stil te staan.
Cita's hoop is op iets anders gevestigd. Ze verlaat haar man en zwerft door het stadje.
Destello bravío beleefde zijn wereldpremière in de Tigercompetitie van het (online) IFFR 2021 en won daarna verschillende prijzen: winnaar Jury Special Award Ainhoa Rodriguez; Beste Montage Jose Luis Picado op Malaga Spanish Film Festival 2021; Beste Regisseur Ainhoa Rodriguez op Vilnius International Film Festival 2021.
Wij vertonen deze film in het kader van Previously Unreleased.