Familiefilm

Voor dromen najagen, is moed nodig! In deze feelgoodfilm is Zoë (12) de beste maatjes met haar vader Paul. Maar als hij ineens zijn saaie baan bij een bank opgeeft om acteur te worden, is het hek van de dam. Zoë heeft als enige vertrouwen in haar vaders plan en wil hem helpen zijn doel te bereiken. 

Op een dag is Paul (Johan Heldenbergh) zijn baan meer dan zat en neemt ontslag. Als Pauls ambitieuze vrouw Véronique het nieuws hoort, denkt ze dat hij een burn-out of midlifecrisis heeft. Wat haar betreft, moet hij snel terug naar de bank. De Schutijzers zijn een prettig gestoord gezin, maar dit gaat te ver. Alleen Pauls jongste dochter Zoë gelooft in hem. Ze moedigt haar vader aan en duikt samen met hem dit avontuur in. Wat eerst een belachelijk plan lijkt, wordt een grappige, spannende en ontroerende reis die het hele gezin wakker schudt.

Voorfilm bij Mijn vader is een saucisse:
Don't Drop the Goose, een 4 minuten durend Engelstalig animatiefilmpje over Joleen, die wakker wordt terwijl ze uit de lucht valt. Haar moeder geeft haar een gans, die ze goed vast moet houden. Langzaam begrijpt ze wat de bedoeling is.