Drama

In deze nieuwe film van de Iraanse regisseur Jafar Pahani (Taxi Teheran, 3 Faces) krijgen twee stellen in parallelle liefdesverhalen te maken met de sociale machtsstructuur waarin ze verkeren. Tegelijkertijd raakt Panahi ongewild betrokken bij een politieke rel in het dorp als hij wordt gevraagd een foto te delen van een koppel in een verboden relatie. 

Het drama escaleert en al snel wordt duidelijk hoe ogenschijnlijk onschuldige artistieke acties, extreme gevolgen kunnen hebben.Geconfronteerd met zoveel uitdagingen, reflecteert Panahi over het onvermogen zijn thuisland Iran te verlaten. Hoewel het zo eenvoudig lijkt te zijn als midden in de nacht, ergens op een verlaten heuvel, simpelweg over een onzichtbare grens te stappen...

Jafar Pahani wordt beschouwd als een van de belangrijkste onafhankelijke filmmakers in Iran. Sinds hij in 2010 werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar, werden hem beperkingen opgelegd en mocht hij het land niet verlaten. Inmiddels zit hij gevangen: in juli 2022 werd Pahani opgepakt toen hij het proces wilde bijwonen tegen collega-filmmaker Mohammad Rasoulof die was opgepakt voor opruiing.