Algemeen

De nieuwe Pablo Larraín kreeg dit jaar een staande ovatie op het filmfestival in Cannes. Geen wonder, met Kristen Steward als een zeer geloofwaardige Lady Di. The Guardian en The Telegraph gaven vijf sterren: 'Rich and intoxicating, altogether magnificent' en 'Gutsy and seductive, Kristen Stewart is masterful'.

Dit biografische drama over het koninklijke leven van Prinses Diana speelt zich af tijdens kerst in de vroege jaren ’90, cruciale dagen waarin ze besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt. Ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten op het landgoed van de koningin in Sandringham gewoon door. Er wordt gegeten, gedronken en gejaagd. Diana kent het spel, maar besluit dat het tijd is om af te wijken van het pad dat voor haar is uitgestippeld als toekomstige koningin.
Spencer is een verbeelding van wat er gebeurd zou kunnen zijn tijdens die paar noodlottige dagen. Steven Knight (Peaky Blinders, Hummingbird en Locke) verzorgde het script, met in de hoofdrollen Kristen Stewart, Sean Harris, Sally Hawkins en Timothy Spall.