Algemeen

Deze waanzinnige cinematografische trip van Julia Ducournau over Alexia, die zich meer aangetrokken voelt tot auto’s dan tot mensen, is Winnaar van de Gouden Palm voor Beste Film. Het regent dan ook complimenten voor deze film, die een van de wildste zou zijn die ooit in Cannes in première ging.

"Titane is een thriller met horrorelementen over een vrouwelijke seriemoordenaar, die doet alsof ze een man is om aan de politie te ontsnappen. Daarnaast heeft ze een seksuele fascinatie voor metaal, en in het bijzonder voor auto's" - NOS

Alexia (een dappere rol van debutant Agathe Rousselle) heeft een titanium plaat in haar hoofd, als gevolg van een auto-ongeluk. Het metaal in haar hoofd windt haar op en maakt haar agressief. Na aan een reeks gewelddadige misdaden vlucht ze en neemt de identiteit aan van een vermiste jongen, Adrien. Zijn vader (Vincent Lindon) is een getroebleerde brandweerman die haar liefdevol onthaalt als zijn verloren zoon. Zo stillen deze twee eenzame zielen hun honger naar menselijk contact.
Regisseur Julia Ducournau (Raw) zette het Cannes filmfestival op zijn kop: ze won - als tweede vrouw, na Jane Campion (The Piano) - met Titane de Gouden Palm voor Beste Film. In Ducournau’s eigen woorden: “Voor mij is het een liefdesverhaal, een film over onvoorwaardelijke liefde en de acceptatie van de ander. Maar eigenlijk is het onmogelijk de film te pitchen. Titane is gewoon Titane.