Voir du Pays

Algemeen, 102 min
Regisseur: Delphine & Muriel Coulin
Acteurs: Soko, Ariane Labed, Ginger Romàn
Tickets

Franse militairen worden na hun missie in Afghanistan in een vijfsterrenhotel op Cyprus gestopt. Daar is het de bedoeling dat ze kunnen 'decompressen' van de oorlog. Maar tussen de toeristen blijkt dat ze de oorlog niet zo makkelijk kunnen loslaten. 

Een bataljon van Franse soldaten wordt losgelaten in een idyllisch kustplaatsje, een tussenstop onderweg naar huis, waar men kan ontladen en de militaire missie nabesproken wordt. De soldaten brengen een fikse lading onderdrukte emotie, frustratie en angst met zich mee terwijl ze stilletjes door de vreedzame omgeving bewegen. Drie militaire vrouwen in het bijzonder proberen het hoofd koel te houden in het bijna buitenaardse landschap van het toeristische vijf-sterren resort.

De filmmakers stellen interessante vragen, zetten de personages neer die samen een multidimensionaal verhaal vertellen en is vooral de aandacht voor de kleinste details bewonderenswaardig. 'Voir du Pays' brengt de complexe wrok en psychologische littekens van soldaten via een simpel verhaal naar een soort niemandsland tussen het oorlogsgebied en het land waar ze voor vechten. Mooi gebracht en heel subtiel. 

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag19:00
ma 29 mei21:15

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!