Wattstax!

Muziek in Film, 103 min
Regisseur: Mel Stuart
Acteurs: The Staple Singers, Richard Pryor, Isaac Hayes, Albert King

Deze documentaire is een registratie van het legendarische Wattstax festival uit Los Angeles, zomer 1972. Een opwindende cocktail van soul, funk en R&B met legendarische zangers als Isaac Hayes, Rufus Thomas en comedian Richard Pryor. Een fascinerend tijdsdocument.      

Op 11 augustus 1965 brak er geweld uit in de buurt van Zuid-Centraal Watts, Los Angeles. Een 21-jarige Afro-Amerikaan werd toen aangehouden door een politieagent die hem ervan verdacht dat hij dronken achter het stuur zat. De toeschouwers begonnen de politieagent uit te jouwen en er kwam een tweede politieagent die de mensen met een knuppel sloeg. Het werd de eerste grote racistische rel, die vijf dagen gepaard ging met brandjes, plunderingen en gevechten gevoed door raciale spanningen. Er vielen minstens dertig doden.

Na de rellen bedacht de Black Power beweging een geweldloze uiting: een muziekfestival met medewerking van artiesten die bij Stax Records onder contract stonden. Dominee Jesse Jackson en Richard Pryor waren tijdens dat festival de interviewers van dienst die gesprekken voerden met bekende en onbekende Afro-Amerikanen. Er waren optredens van onder andere Isaac Hayes, Rufus Thomas en Carla Thomas, The Staple Singers, Eddie Floyd, Albert King en The Emotions. Het werd een festival met een missie: ieder mens (zwart of blank, man of vrouw) moest evenveel rechten krijgen.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

di 3 dec19:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!