Where Architects Live

Documentaire, 78 min
Regisseur: Francesca Molteni
Tickets

Normaal gesproken zie je alleen de bouwwerken van een architect en wat zij op weg daarheen voor opdrachtgevers betekenen. Maar waar de architect zelf woont blijft onzichtbaar, terwijl het veel zegt over zijn of haar visie op wonen. Where Architects Live bevat acht korte films over evenzoveel beroemde architecten en hun (werk)woningen. Een ding is zeker: ze houden van werken en van kunst. 

in samenwerking met Architectuur Informatiecentrum Alkmaar vertoont Filmhuis Alkmaar een serie films met inleiding.

Zijn de huizen van architecten een exacte weerspiegeling van hun vaak beroemde ontwerpen? Herken je hun stijl of is het compleet iets anders? Welke kunst hebben ze graag om zich heen? Where Architects Live geeft antwoord op deze vragen en komt onder de noemer 'gluren bij de buren' tevens tegemoet aan onze natuurlijke nieuwsgierigheid. 

De film verbreedt onze kijk op architectuur en hoe architecten leven. Iemands huis is de grens tussen die bewoner en de buitenwereld en de architect wil ook gewoon gelukkig en comfortabel wonen met zijn vrouw, kinderen en huisdieren. En logischerwijs heeft de vrouw ook inspraak en invloed.

De architecten die geportretteerd worden in deze film zijn: Shigeru Ban, Mario Bellini, David Chipperfield, Massimilano and Doriana Kuksas, Zaha Hadid, Marcio Kogan, Daniel Libeskind en Bijoy Jain van Studio Mumbai. Ze wonen in wereldsteden als Tokyo, Berlijn, London en New York.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

di 2 mei19:30

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50

Bestel hier uw tickets

Vul eerst uw e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw e-tickets.

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!