Algemeen

Deel 7 van een duizelingwekkende reis door de filmgeschiedenis, gezien door de ogen van de grootste vrouwelijke regisseurs. Onze gidsen zijn Tilda Swinton, Jane Fonda, Debra Winger, Adjoa Andoh, Kerry Fox, Thandie Newton en Sharmila Tagore. Leven, liefde, politiek, humor en dood komen allemaal voorbij.

Dit deel van de 7-delige documentaireserie van Mark Cousins kun je als cursus bekijken. Voor deze serie van 7x 2 uur betaal je slechts € 70,-. Koop hier een abonnement.

Mark Cousins graaft in verborgen filmgeschiedenis, belicht het – aanzienlijke – aandeel van vrouwen in de ontwikkeling van de filmkunst en toont hoe vrouwelijke regisseurs te werk gingen. Welke verhalen vertelden ze? Wat waren hun methodes? In deel 7:

Life inside 
Romans zijn geweldig in het beschrijven van gedachten, maar hoe doen films dat? In dit hoofdstuk zien we hoe grote regisseurs uit Frankrijk, Oekraïne, Engeland, Amerika, Nieuw-Zeeland en Algerije de tijd gebruikten in hun films.

The meaning of life 
In de laatste hoofdstukken van ons verhaal kijken we naar de belangrijkste dingen in het leven. Hier zien we hoe grote filmmakers over de hele wereld, en van vele decennia, proberen tot de essentie van het leven te komen.

Love 
Romantische films lopen over van liefde, maar kunnen daardoor te sentimenteel zijn. In dit hoofdstuk zien we geweldige films die al die valkuilen vermijden.

Death 
Het grootste onderwerp in het leven, het meest universele onderwerp, is de dood – geen wonder dat de Japanse Kinuyo Tanaka, de Canadese Caroline Leaf, de Spaanse Ana Mariscal, de Nederlandse Paula van der Oest en andere grote filmmakers in dit hoofdstuk het omarmen.

Endings 
We sluiten onze epische roadmovie af met films van Sonja Heiss, Larisa Shepitko, Ida Lupino, Lizzie Borden, Claire Denis en Maya Deren, en eindigen met een lied.

Song and dance 
Huang Shugin uit China, Vera Stroeva uit Rusland, de Schotse Margaret Tait, Alice Guy-Blaché, Edith Carlmar, Céline Sciamma, de Braziliaanse Gilda de Ebreu, de Amerikaan Joan Micklin Silver, de grote Shirley Clarke, Dorothy Arzner en Beyoncé maken muziek met hun films. We eindigen onze roadmovie op een onverwachte plek...

Tickets

Blijf op de hoogte