The Shape of Water

Zomertoppers, 123 min
Regisseur: Guillermo del Toro
Acteurs: Sally Hawkins, Doug Jones, Michael Shannon en Michael Stuhlbarg

De stemmen zijn geteld en deze film behoort volgens jullie tot de beste, fijnste en leukste films van afgelopen seizoen.Bestel snel je kaarten, dit is je laatste kans!Van de meesterlijke verhalenverteller Guillermo del Toro komt The Shape of Water, een sprookje dat niet van deze wereld is, maar een lust voor het oog betekent. De film speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in Amerika 1962. Een tijd met botsende ideologieën. 

In een verborgen en zwaarbeveiligd overheidslaboratorium waar ze werkzaam is, zit de eenzame Elisa (Sally Hawkins) gevangen in een leven van isolatie. Elisa's leven verandert voor altijd als zij en collega Zelda (Octavia Spencer) een geheim experiment ontdekken met een visachtig creatuur waarvoor ze snel gevoelens heeft. Dit wezen is de laatste van zijn soort en wordt door de Amerikaanse overheid bestudeerd om eventueel te worden ingezet in het leger of in de ruimtevaart.
The Shape of Water is veel meer dan alleen maar een fantasy film; het 'monster' is dan wel de rode draad in het verhaal maar vooral de kleurrijke en menselijke personages verdienen de aandacht. Personages die eigenlijk stuk voor stuk incompleet zijn en allemaal met hun eigen issues moeten dealen in een daarvoor lastige tijdsperiode.
Visueel dus een lust voor het oog; tel hier de heerlijke sfeer van de jaren '60 en aangename jazzmuziek bij op en je bent voor twee uur in een andere wereld.

Winnaar 2 Golden Globes (Beste Regie en Beste Originele Score), 3 BAFTA's (Beste Regie, Beste Originele Muziek en Beste Production Design) en de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië. Genomineerd voor 13 Oscars.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

za 18 aug21:15
vr 24 aug16:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!