Hoe werkt Picl?

 
Wat is Picl?

Picl is een initiatief van mensen die gek zijn op film, vol zijn van Nederlandse cinema en arthousefilms. Om zoveel mogelijk mensen aan te steken met dit enthousiasme, bieden zij in samenwerking met Filmhuis Alkmaar en 20 andere Nederlandse filmtheaters het mooiste aanbod van de allernieuwste films en documentaires, zodat je die thuis kunt bekijken.

Voor € 8,99 krijg je 48 uur toegang tot een nieuwe film wanneer het jou uitkomt. Picl werkt eenvoudig via je telefoon, laptop, pc of tablet. Zonder downloaden! Later verder kijken? Picl onthoudt waar je gebleven was. En het wordt nog beter: voor deze prijs krijg je niet alleen een superactueel en exclusief aanbod, maar steun je ook nog eens Filmhuis Alkmaar.


Hoe werkt Picl?

Stap 1:
Ga naar https://picl.nl/theaters/filmhuis-alkmaar/

Stap 2:
Selecteer de film die je wilt kijken en klik op de knop ‘Bekijk de film’. 

Stap 3:
Klik nogmaals op de knop ‘Bekijk de film’.

Stap 4: 
Maak eerst een account aan bij Picl of log in, en klik op ‘volgende’.

Stap 5: 
Heb je een kortingscode? Vul de code in bij ‘Heb je een kortingscode?’ en klik op ‘toepassen’. 

Stap 6: 
Klik op ‘volgende’. 

Je hebt nu 48 uur toegang tot de film. Veel kijkplezier! 

Wil je binnen de 48 uur toegang op een ander moment verder kijken? Je kunt via de inlogknop op de website opnieuw toegang krijgen tot de film als je deze bijvoorbeeld hebt gepauzeerd en op een later moment verder wil bekijken. Log in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord en klik op ‘Mijn films’. Hier zie je jouw beschikbare film(s) en tot wanneer je deze kunt bekijken. Na het klikken op ‘Bekijk film’ gaat de film weer verder op het punt waar je gebleven was.

Let op: je 48 uur toegang gaat in op het moment dat je de film met de code ‘huurt’.


Hoe speel ik een film af op mijn televisie?

Er zijn verschillende manieren om de film op je televisie af te spelen. Als je in het bezit bent van een Apple TV of Chromecast kun je de film eenvoudig vanaf je laptop of telefoon naar je televisie streamen.

Chromecast
Via de Google browser op je PC, laptop of Android tablet/smartphone cast je zonder problemen een film naar je televisie via het casticoon in de player. Klik hier voor meer informatie over Chromecast. Je kunt ook onze streamingapp downloaden. Deze vind je in de Play Store. 

Voor het casten vanaf een iPhone of iPad is het downloaden van onze streamingapp vereist. Deze vind je in de App Store. Het casten vanuit de Google browser vanaf je iPhone of iPad wordt helaas niet ondersteund door Google Chromecast, daar heb je Apple Airplay voor nodig, in combinatie met een Apple TV.

Apple TV 
Voor het gebruik van Apple TV kun je ook onze streamingapp downloaden. Deze vind je in de App Store. Klik hier voor meer informatie over Apple TV.

Anders
Heb je dit niet? Geen probleem! De meeste laptops, tablets of smartphones kunnen worden aangesloten op je TV. Het makkelijkst doe je dit door je apparaat met je televisie te verbinden via een HDMI-kabel.