Huisregels

Je wordt vriendelijk verzocht in Filmhuis Alkmaar onderstaande huisregels in acht te nemen.

Entreebewijs: Als bezoeker van een filmvoorstelling beschik je over een geldig entreebewijs dat je desgevraagd aan het personeel van Filmhuis Alkmaar kan laten zien.

Toegang tot de film: Vanaf vijf minuten na aanvang van de film wordt er geen publiek meer toegelaten.
Aanwijzingen personeel: Volg de aanwijzingen van het personeel op. In geval van, bijvoorbeeld, calamiteiten is dat van groot belang.

Overlast: Mocht je om wat voor reden dan ook overlast veroorzaken, dan is het personeel van Filmhuis Alkmaar gerechtigd je daarop aan te spreken en je eventueel uit het pand te laten verwijderen. In het uiterste geval zijn we genoodzaakt de politie in te schakelen.

Leeftijdsgrens: Omdat Filmhuis Alkmaar genoodzaakt is de wettelijke leeftijdsgrenzen te hanteren die door stichting Kijkwijzer aan films zijn toegekend, kan het publiek gevraagd worden om legitimatie.

Consumpties: Het nuttigen van zelf meegebrachte drink- en/of etenswaren is niet toegestaan. In de filmzalen is het niet toegestaan te eten en te drinken m.u.v. flesjes uit de koelkast bij de bar.

Alcohol: Kopen en drinken van alcohol door personen jonger dan 18 jaar is bij de wet verboden. In geval van twijfel moet je je aan het personeel kunnen legitimeren.
Het barpersoneel is gerechtigd om het aantal te verstrekken consumpties te limiteren.

Roken: Roken is nergens in dit gebouw toegestaan.

Mobiele telefoon: Schakel voor de film begint het geluid van je
telefoon uit zodat andere bezoekers er geen last van hebben als je telefoon overgaat. We verzoeken je ook je mobiele telefoon tijdens de film niet te gebruiken. Het oplichtende scherm is erg verstorend voor andere mensen in de zaal.

Opnameapparatuur: Het is verboden opnameapparatuur voor beeld en/of geluid te gebruiken in de zaal. Wie opnamen maakt, schendt het copyright.

Eigendommen: Het spreekt natuurlijk vanzelf dat je geen eigendommen van Filmhuis Alkmaar meeneemt. Daarnaast is het niet de bedoeling de leuningen van de stoelen als voetensteun te gebruiken. Dit is zowel schadelijk voor het materiaal als verstorend in het filmbeeld voor mensen die achter je zitten. Bij beschadiging van voorwerpen in en om het pand ben jij aansprakelijk voor de reparatie- en vernieuwingskosten.

Schade: Filmhuis Alkmaar aanvaardt geen aansprakelijkheid voor persoonlijk letsel en/of diefstal, verlies, vermissing of schade aan bezittingen van haar bezoekers ontstaan tijdens en/of ten gevolge van een bezoek aan Filmhuis Alkmaar.

Huisdieren:
Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen.

Fijne voorstelling en graag tot snel bij Filmhuis Alkmaar!

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!