Vacatures

Filmhuis Alkmaar (FA) draait hoogwaardige en actuele arthouse films in een prachtig gebouw vlakbij het NS Station Alkmaar. We bieden tevens een uitgebreid aanbod aan randprogrammering en educatie waarmee wij  het culturele klimaat en het maatschappelijk debat in Alkmaar en omstreken versterken. 

Filmliefhebbers weten ons goed te vinden en komen graag terug. In recente jaren ontvingen we meer dan 100.000 bezoekers. Na 5 jaar kunnen we constateren dat Filmhuis Alkmaar een blijvende factor van cultureel belang is in de stad. 

De organisatie is hier inmiddels goed op ingericht. De dagelijkse leiding is in handen van de directeur die samen met een kleine vaste staf van 6 medewerkers en ruim 100 vrijwilligers zorgt voor een gastvrije ontvangst van onze bezoekers. Het bestuur functioneert hierbij op gepaste afstand. 

 

Horecamedewerker (12-20 uur)

Filmhuis Alkmaar is per direct op zoek naar een enthousiaste horecamedewerker in loondienst of op ZZP-basis voor 12-20 uur per week (dag- en avonddiensten). Uren in overleg.

Profiel

Je bent een gastvrije en communicatief vaardige collega, met aantoonbare ervaring in de horeca. Je verzorgt alle barwerkzaamheden en vindt het belangrijk om als boegbeeld van Filmhuis Alkmaar bezoekers te ontvangen en zich thuis te laten voelen. Naast de barwerkzaamheden ben je ook behulpzaam bij de ticketkassa, kaartcontrole en filmintroductie bij de zalen.

Wat vragen wij

 • Je bent gastvrij en vindt het belangrijk dat onze gasten een goed verzorgd avondje uit hebben
 • Je kunt met een glimlach onze grote poule van vrijwilligers aansturen
 • Je werkt zelfstandig, bent flexibel en proactief
 • Je voelt je altijd verantwoordelijk
 • Je bent stressbestendig: ook op de drukke in- en uitloopmomenten van de zalen blijf je klantgericht, accuraat en vriendelijk naar onze gasten
 • Je bent in het bezit van de diploma’s Sociale Hygiëne en BHV of bereid deze te halen
 • Je bent woonachtig in de omgeving van Alkmaar

Wat bieden wij

Een mooie werkplek in een van de modernste filmhuizen van Nederland, met een gezellig team van vaste medewerkers en een grote groep vrijwilligers. Uiteraard mag je altijd gratis naar de film. We bieden je in eerste instantie een contract voor zes maanden voor een goed salaris gebaseerd op de horeca- en bioscoopbranche.

Gezien de samenstelling van het huidige horecateam hebben wij de voorkeur voor een man voor deze functie.

Voor verdere inlichtingen over de functie kun je contact opnemen met Nicole Stavridis via 072 - 520 2022. We zien je sollicitatiebrief met CV graag uiterlijk 1 oktober 2022 tegemoet.


Barmedewerker (vrijwillig)

Een klein vast team en zo’n 100 vrijwilligers maken het Filmhuis Alkmaar zo succesvol. Vanwege dit succes, zijn wij op zoek naar nog meer vrijwilligers.

Zou je het leuk vinden om in een van de modernste filmhuizen van Nederland te werken? Vind je het leuk om met verschillende gasten een praatje te maken over de nieuwste premières? En vind je het niet erg om soms keihard te werken, zodat niemand lang op zijn drankje hoeft te wachten? Ben je een echte horecatopper? Dan past de vrijwilligersfunctie van vrijwilliger bar bij Filmhuis Alkmaar misschien wel bij jou!

Wat vragen wij

Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die samen met andere vrijwilligers en een vaste kracht achter de bar willen staan in de moderne foyer van ons filmhuis. Horeca-ervaring is geen vereiste, als je er maar voor open staat het te willen leren. Verder verwachten we dat je het leuk vindt om met verschillende mensen te werken en klantgericht bent.

Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend, dus we zijn op zoek naar horecatoppers die drie diensten per maand bij ons achter de bar willen staan. Van de drie diensten willen we dat je een dienst per maand in het weekend draait en tijdens een late shift (van 21.00 tot sluit).

Wat krijg je er voor terug
 • een mooie en gezellige werkplek met leuke collega's
 • vrijwilligersborrels en eens per jaar een feest
 • gratis naar de film

Ben je geïnteresseerd? Meld je hier aan via het aanmeldformulier. Onze vrijwilligers coördinatrice neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Hopelijk tot snel in Filmhuis Alkmaar!


Kassamedewerker (vrijwillig)

Een klein vast team en zo’n 100 vrijwilligers maken het Filmhuis Alkmaar zo succesvol. Vanwege dit succes, zijn wij op zoek naar nog meer vrijwilligers.

Zou je het leuk vinden om in een van de modernste filmhuizen van Nederland te werken? Vind je het leuk om met verschillende gasten een praatje te maken over de nieuwste premières? En vind je het niet erg om soms hard te werken, zodat niemand lang in de rij hoeft te staan? Dan past de vrijwilligersfunctie van vrijwilliger kassa bij Filmhuis Alkmaar misschien wel bij jou!

Wat vragen wij

Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die samen met een team bestaande uit vrijwilligers en een vaste kracht achter de kassa willen staan in de moderne foyer van ons filmhuis. We verwachten van je dat je wilt leren hoe ons kassasysteem werkt, precies te werk gaat, en onze klanten vriendelijk te woord staat. Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend, dus we zijn op zoek naar vrijwilligers die drie diensten per maand achter de kassa willen staan. Van de drie diensten willen we dat je een dienst per maand in het weekend draait.

Wat krijg je er voor terug
 • een hele gezellige en prettige werkplek met leuke collega's
 • vrijwilligersborrels en eens per jaar een feest
 • gratis naar de film

Ben je geïnteresseerd? Meld je hier aan via het aanmeldformulier. Onze vrijwilligers coördinatrice neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Hopelijk tot snel in Filmhuis Alkmaar!