Veelgestelde vragen

Tickets

Hoe koop ik een kaartje voor Filmhuis Alkmaar?
Kaarten zijn te koop aan de kassa (uitsluitend met PIN) of online op deze website.

Kan ik reserveren bij het Filmhuis Alkmaar?
Het is niet mogelijk kaarten te reserveren, niet via de telefoon en niet per mail. Uitgezonderd Cinevillepashouders.

Kan ik als Cinevillepashouder kaarten reserveren?
Cineville pashouders kunnen tot maximaal 2 uur voor aanvang van de voorstelling kaarten reserveren via onze website www.filmhuisalkmaar.nl.
Na de reservering ontvang je een bevestiging in de mail.
Op deze bevestiging staat een transactiecode.
Die neem je mee en als je je meldt bij de kassa om jouw Cinevillepas te laten scannen, dien je het transactienummer te vermelden.

De gereserveerde kaarten moeten uiterlijk 30 minuten voor aanvang van de voorstelling worden opgehaald, daarna vervallen de reserveringen.

Kan ik ook met een bioscoopbon betalen?
Filmhuis Alkmaar accepteert de Nationale Bioscoopbon. Bioscoopbonnen van andere theaters of andere cadeaubonnen worden niet geaccepteerd.

Waarom vraagt u meer voor een kaartje dan reguliere filmhuizen?
Filmhuis Alkmaar maakt van uw bioscoopbezoek een avondje uit. Voor de prijs van 12,50 euro ontvangt u bij aankomst een kopje heerlijke koffie dan wel thee en na afloop van de voorstelling krijgt u op vertoon van uw toegangsbewijs nog een drankje naar keuze toe. Daarmee hopen wij dat u geniet van een heerlijk avondje uit. Een totaalprijs van 12,50 euro incl. koffie/thee en drankje is dan zeker niet duurder dan onze concullega’s.

Ik ben plotseling verhinderd, kan ik nu mijn kaarten teruggeven?
– Wanneer u 1 of meerdere tickets hebt aangeschaft via onze website en u bent onverhoopt verhinderd dan kunt u tot 12.00 uur op de dag van de voorstelling een mail sturen naar kassa@fhalkmaar.nl met het verzoek het bedrag terug te betalen. U dient het originele e-ticket dan mee te sturen.
– Mocht u later dan 12.00 uur een verhindering insturen dan zal de administratie op basis van uw reden bepalen of coulance toegepast moet worden en u het bedrag al dan niet terugbetalen.
– Betaling van teruggeboekte kaartjes kost ons enige dagen en ook de bank rekent enige dagen voor het overmaken op uw bankrekening.

Hebben jullie kadobonnen?
We verkopen onze eigen kadobonnen. Deze kadobon is geldig voor 1 persoon voor 1 film van eigen keuze, 1 kopje koffie of thee vooraf en 1 drankje naar keuze na de film. Prijs: €12,50. Deze kadobon is alleen geldig in Filmhuis Alkmaar, 1 jaar na de verkoopdatum. Niet in te wisselen voor geld. Online kunt u (nog) niet betalen met deze kadobon. Prijzen zijn altijd onderhevig aan verandering. Deze bon is uitsluitend te koop aan de kassa in het filmhuis tijdens openingstijden.

Hoe lang van te voren kan ik zien welke films er vertoond worden?
Filmhuis Alkmaar programmeert haar voorstellingen 14 dagen vooruit. Op de website is op iedere dinsdagochtend het programma voor de komende 2 filmweken (van donderdag tot en met woensdag) te zien en te boeken.

Wat is een Cinevillepas?
Met de Cinevillepas zijn ruim 100 verschillende films per week te zien in ruim 30 theaters door heel Nederland. Voor 19,95 euro per maand kunt u onbeperkt naar alle films in o.a. Filmhuis Alkmaar. U kunt een Cinevillepas eenvoudig aanvragen op de website van Cineville. Klik hier voor de webpagina over de Cinevillepas.

Bereikbaarheid

Hoe vind ik Filmhuis Alkmaar?

Met de trein:
Filmhuis Alkmaar is gelegen op Overstad, Alkmaar en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de trein stapt u uit op station Alkmaar en binnen vijf minuten lopen bent u bij het Filmhuis.

Met de bus:
Ook met de bus is Filmhuis Alkmaar prima bereikbaar. U stapt uit bij halte Pettemerstraat, direct voor de deur van het complex.
(Bus 2 richting Daalmeer).

Hoe laat gaat Filmhuis Alkmaar open?

We openen onze deuren één uur voor aanvang van de eerste voorstelling.

Is Filmhuis Alkmaar toegankelijk voor mindervaliden?
Alle zalen van Filmhuis Alkmaar zijn toegankelijk voor rolstoelen. We vragen u contact op te nemen met de kassa zodat we de rolstoelplek voor u kunnen reserveren. Alle horecafaciliteiten zijn goed toegankelijk voor mindervaliden en Filmhuis Alkmaar heeft een invalidentoilet.

Waar kan ik parkeren?
Onder het Filmhuis bevindt zich een parkeergarage. Deze is dagelijks open van 05:30 – 01:00

Wat kost het parkeren in de parkeergarage?
Bezoekers Filmhuis Alkmaar per dag (12 uur): € 2,60. 1e kwartier gratis
U kunt een uitrijkaart kopen aan de kassa op vertoon van uw toegangsbewijs van Filmhuis Alkmaar.


Maximale dagtarief (24u): € 10,00
Verloren kaart per dag (24u): € 10,00

Uitrijden 24 uur per dag mogelijk.
Altijd uw abonnement of inritkaart meenemen.

Huisregels

Waarom kan ik bij Filmhuis Alkmaar alleen pinnen?
Wij accepteren geen contante betalingen. Al uw betalingen kunt u via pin voldoen. Dit is vanwege veiligheidsredenen. Wij willen geen contant geld in ons pand hebben en onze medewerkers daar niet mee belasten.

Mag je zelf meegebrachte consumpties nuttigen in Filmhuis Alkmaar?
Nee, dat is niet toegestaan. Drankjes en hapjes uit ons café mogen ook niet mee naar de zalen, om overlast te voorkomen.

Zijn de voorstellingen geplaceerd?
Nee, we adviseren u bij drukte op tijd bij uw filmzaal te zijn om verzekerd te zijn van de plaats van uw keuze.

Mag ik de zaal in als de film al begonnen is?
Tot 5 minuten na aanvang van de film heeft u nog toegang tot de zaal.

Mag ik mijn hond of vouwfiets meenemen?
Honden zijn niet toegestaan in de zalen en in de foyer. Op last van de brandweer is het niet toegestaan grote pakketten, tassen, vouwfietsen e.d. mee te nemen in de zalen.

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!