Filmhuis Alkmaar

Specials » Liefde voor leven & dood

Op deze avond kijken sprekers vanuit verschillende invalshoeken naar afscheid nemen en de dood. Na de inleiding wordt een film vertoond  over hetproces van afscheid nemen, een ziekte proces, de nabestaanden of euthanasie. De combinatie van sprekers en films faciliteren het kijken naar films over de dood en praten over afscheid nemen. En ook bewust(er) genieten van het leven en liefde voor dat wat er is. In samenwerking met libelle uitvaartbegeleiding.

libelle-uitvaart

Een van de meest geliefde opera's van Verdi is absoluut het hartverscheurende drama over de nar Rigoletto, die zonder het te weten de dood van zijn eigen dochter Gilda veroorzaakt. Vanuit Barcelona komt deze opera LIVE naar het Filmhuis Alkmaar. In Rigoletto, een van Verdi's meesterwerken, zit onder andere de wereldberoemde aria La Donna è Mobile.


Regisseur:Monique Wagemakers
Acteurs: Javier Camarena, Carlos Álvarez, Desirée Rancatore, Ante Jerkunica

Tickets
Il Trovatore - OPERA
Opera, 200, min

Twee mannen strijden om één vrouw (Leonora), met dodelijke afloop, maar eigenlijk is de hoofdpersoon de geheimzinnige zigeunerin Azucena. Zij is uit op bloedige wraak. Het drama vertelt in beroemde aria’s over de strijd tussen twee rivalen die vechten om dezelfde vrouw: de één is graaf van het Spaanse Aragon, de ander is een troubadour die door zigeuners werd grootgebracht.


Regisseur:Tiziano Mancini
Acteurs: Placido Domingo. Anna Netrebko, Gaston Rivero, Marina Prudenskaja,

Tickets

Niet wat je zoekt?

Klik hier om het gehele aanbod te zien!

Vind ons leuk!

We houden graag contact via social media