50 jaar Amnesty Nederland!

In april 1968 werd de Nederlands afdeling van Amnesty opgericht. 50 jaar zijn inmiddels verstreken. 50 jaar waarin Amnesty zich stevig wortelde in de Nederlandse samenleving. Met 250 lokale groepen, honderdduizenden activisten en ruim 250.000 leden is Amnesty een vereniging met een aanzienlijke invloed: op zowel lokaal, nationaal als internationaal niveau.

Op maandag 23 april staan we hier bij stil in Filmhuis Alkmaar met een bijzondere film rondom het thema mensenrechten en een terug- en vooruitblik door Paul Helsloot, Manager Media & Politieke Zaken bij Amnesty International. Kom ook! Het programma start om 19:15 uur, de film start om 19.25 uur.

Suffragette (Sarah Gavron, 106 min. GB, 2015)
In de meeste westerse landen hebben vrouwen nog geen eeuw stemrecht. Daar is decennialang hard voor gevochten terwijl de gevestigde orde de strijdende Suffragettes brandmerkte als terroristen. De keuze om die complexe en cruciale geschiedenis terug te brengen tot de persoonlijke offers van één vrouw - Carey Mulligan als Maud, zonder aureool maar vastberaden - is begrijpelijk, maar het doet vooral verlangen naar een film die het grootser aanpakt. Meryl Streep, wel met aureool, doet nog even een balkonscène als boegbeeld Emmeline Pankhurst.
Tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/suffragette

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!