NIEUW: 5x Film(huis) in de Vest

Nieuw: 5x Film(huis) in de Vest

Filmhuis Alkmaar heeft er deze zomer een extra zaal bij! In de grote zaal van Taqa Theater de Vest vertonen we een unieke filmreeks. Vanaf 5 augustus draait daar iedere woensdagavond – vijf weken lang – een klassieker.
Op het programma: films die je altijd al eens hebt willen zien, of dolgraag nog een keer (met elkaar) op het grote witte doek wil bewonderen. We beginnen met een film uit de jaren ’60 en reizen iedere week zo’n tien jaar door de tijd.

Zin in deze nostalgische filmtrip door vijf decennia? Bestel dan meteen kaarten en geniet van deze nieuwe beleving: Film(huis) Alkmaar in de Vest. Daar biedt de grote zaal nu plaats voor ruim 200 mensen, uiteraard Corona-proof.

 
Op het programma van Film(huis) in de Vest:

West Side Story
Woensdag 5 augustus,
19.30 uur inloop, 20.15 uur aanvang film
Jerome Robbins en Robert Wise, 152 min, VS
Kijkwijzer: 6jr, geweld

Eindelijk terug op het witte doek: West Side Story. Deze met tien Oscars bekroonde romantische musicalfilm is afgeleid van Shakespeare’s Romeo en Julia. In plaats van in Verona, speelt het verhaal zich af in het New York van de jaren ’50.

De rivaliserende families Montague en Capulet zijn vervangen door twee straatbendes: de blanke Jets en de Puerto Ricaanse Sharks. Als de Puerto Ricaanse Maria (zus van de bendeleider van de Sharks) op een dansavond Tony (een Jet) ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Maar wel een verboden liefde: zij is immers de zus van de bendeleider van de Sharks, hij een Jet… De briljante liedjes zijn van Leonard Bernstein.

Bestel hier je kaarten: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/film-huis-in-de-vest-west-side-story

La Grande Bouffe (1973)
Woensdag 12 augustus, 19.30 uur inloop, 20.15 uur aanvang film
Marco Ferreri, 130 minuten, It/Fr
Cast: Marcello Mastroianni, Philippe Noiret, Ugo Tognazzi, Michel Piccoli, Andréa Ferréol
Kijkwijzer: 12 jr, seks

La Grande Bouffe - La Grande Abbuffata in het Italiaans - is een zwarte komedie waarin regisseur Marco Ferreri scherpe kritiek uit op de consumptiemaatschappij.

Het is een gastronomische orgie: overdadig, pikant en bizar tegelijk. Vier welgestelde veertigers besluiten om zich binnen een weekend dood te eten, letterlijk. En eten doen ze, nooit met mate. Het is dan ook geen wonder dat deze film destijds een schandaal veroorzaakte op het Filmfestival van Cannes en mede daardoor al snel een cultfilm werd. De één vindt ‘m walgelijk, aanstootgevend en decadent, de ander een effectieve, brutale en radicale aanval op het establishment. Het is in ieder geval een film die je niet licht vergeet en die aanzet tot filosoferen.

Bestel hier je kaarten: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/film-huis-in-de-vest-la-grande-bouffe

Paris, Texas (1984)
Woensdag 19 augustus
19.30 uur inloop, 20.15 uur aanvang film
Wim Wenders, 150 min, UK, VS, DEU, FRA
Cast: Harry Dean Stanton, Nastassja Kinski, Dean Stockwell, Hunter Carson, Aurore Clément, Bernhard Wicki, Justin Hogg, John Lurie
Kijkwijzer: AL

Paris, Texas is een schitterend gespeelde en gefilmde roadmovie waarin Travis na vier jaar afwezigheid uit de woestijn terugkeert en zijn zoontje opspoort. Samen gaan ze op zoek naar Travis’ vrouw.
Regisseur Wim Wenders is destijds gewoon de weg op gegaan, hij heeft niet bewust gezocht naar bekende filmbeelden. Zo kan het dat Travis begint te lopen en net zo lang doorloopt tot hij iemand tegenkomt. De beelden die door cameraman Robby Müller werden gevonden zijn prachtig en worden ijzersterk ondersteund door een soundtrack van Ry Cooder.

Wenders kreeg onder andere een BAFTA en een Gouden Palm voor z'n film.

Bestel hier je kaarten: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/film-huis-in-de-vest-paris-texas

Breaking the Waves (1996)
Woensdag 26 augustus
19.30 uur inloop, 20.15 uur aanvang film
Lars von Trier, 158 min, DEN, SWE, NED, FRA, NOR, ESP, ICE
Cast: Emily Watson, Stellan Skarsgård en Katrin Cartlidge
Kijkwijzer: 16 jr, seks, grove taal

Bess is een naïef, kinderlijk meisje dat gelooft dat ze in direct contact staat met god. Ze is opgevoed in een streng religieus Schotse plattelandsgemeenschap aan het begin van de jaren '70. Als ze verliefd wordt op Jan – een man van de wereld die werkzaam is op een olieplatform – trouwen ze tegen de wil van de dorpsgemeenschap met elkaar.
Na hun gelukkige wittebroodsdagen gaat Jan terug naar het olieplatform, maar komt sneller dan verwacht terug. Door een ernstig ongeluk raakt Jan volledig verlamd. Als hij tussen leven en dood zweeft, gaat Bess steeds verder in haar streven om Jan te redden...

Bestel hier je kaarten: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/film-huis-in-de-vest-breaking-the-waves

Slumdog Millionaire (2009)
Woensdag 2
 september 19.30 uur inloop. 20.15 uur aanvang film
Danny Boyle en Loveleen Tandan, 120 min, UK/INDIA
Cast: Dev Patel, Freida Pinto en Anil Kapoor
Kijkwijzer: geweld, 16 jr.

Jamal Malik is een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi-versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe hoe Jamal uiteindelijk nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Maar dan gebeurt er iets waar Jamal niet op heeft gerekend: hij wordt gearresteerd omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen hniet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bendes en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk van zijn verhaal is een bijzondere sleutel naar het antwoord dat hij op de vragen gaf.

Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - op zo'n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer negentig miljoen kijkers, antwoord op deze vraag...

Bestel hier je kaarten: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/film-huis-in-de-vest-slumdog-millionaire

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!