Alkmaar Pride in FA

21 - 27 mei 2022

Mede-organisator: Alkmaar Pride

Na twee jaar online het feest te hebben moeten vieren, mogen we dit jaar weer helemaal los. Van 21 tot en met 27 mei aanstaande zullen we in Filmhuis Alkmaar weer een speciaal Pride programma vertonen. Met klassiekers en meer recente films, van eerste liefdes tot spraakmakende queer karakters. 

Zaterdag 21 mei
Naissance des pieuvres
 (2022), de debuutfilm van Céline Sciamma, die in 2019 het prachtige liefdesverhaal Portrait de la jeune fille en feu maakte.

Zondag 22 mei
Maurice 
(1987), de bekroonde klassieker van James Ivory, die op 89-jarige leeftijd het scenario schreef voor Call Me By Your Name. Met een prachtige rol voor Hugh Grant.

Maandag 23 mei
Sebastián Lelio’s Una Mujer Fantástica (2017) betekent letterlijk “een geweldige vrouw” en dat is de hoofdpersoon in kwestie, transgender vrouw Marina, die te maken krijgt met een groot verlies.

Dinsdag 24 mei
In samenwerking met IQMF (die kun je ook als co-host uitnodigen!) vertonen we Miguel’s War (2021). Nadat Miguel 37 jaar de oorlog in Libanon ontvluchtte keert hij terug om in het reine te komen met het verleden.

Woensdag 25 mei
Call Me By Your Name
, misschien wel de mooiste film van 2017, over de jonge liefde tussen de 17-jarige Elio (Timothee Chalamet) en de oudere Oliver.

Donderdag 26 mei
In Todo Sobre Mi Madre (1999) brengt maestro Pedro Almodóvar krachtige transgender karakters naar het grote doek, in een tijd dat acceptatie en representatie zeldzaam was.

Vrijdag 27 mei
We sluiten ons Pride programma af met The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (1994).

Om 20.30 uur kun je in onze foyer terecht voor een wervelend optreden van drag queen Tipsy Patrón en kleurrijke cocktails. Aansluitend zie je de film in zaal 1.

 

Voor tickets en tijden: filmhuisalkmaar.nl