Arts in Cinema: een unieke serie kunstfilms in uw Filmhuis!

Arts in Cinema, kunst op het witte doek

In een documentaire stijl, verweven met biografieën, en exclusieve achter de schermen beelden direct vanuit de musea, zijn de films informatief, toegankelijk en onderhoudend. De films bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Met 'Arts in Cinema' starten we een nieuw kunstprogramma met vijf uiteenlopende kunstfilms. Dit programma loopt t/m september. In het najaar keert 'Exhibition on Screen' weer terug in ons programma!

17-19 en 25 juni: Hitler versus Picasso and the Others
Er zijn twee manieren waarop de Nazi's hun hand wisten te leggen op roofkunst: door elk spoor uit te wissen van de zogenaamde 'ontaarde kunst' en door de brutale, systematische diefstal van klassieke en moderne kunst in heel bezet Europa.

Bestel je tickets hier: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/hitler-vs-pic...


8-16 en 17 juli: Caravaggio – the Soul and the Blood

Een ontroerende reis door het leven, het werk en het getormenteerde bestaan van Michelangelo Merisi da Caravaggio, e?e?n der meest controversiële en mysterieuze figuren in de kunstgeschiedenis. Het is tevens een van de eerste Italiaanse films die in 8k is opgenomen.

Tickets en info: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/caravaggio-th...


22-30 en 31 juli: Van Gogh: Of Wheat Fields and Clouded Skies

Een nieuwe kijk op Van Gogh, door het erfgoed van de grootste private verzamelaar van kunstwerken van de Nederlandse schilder: Helene Kröller-Müller (1869-1939) die in de vroege 20ste eeuw bijna 300 werken van Van Gogh verkreeg: schilderijen en tekeningen.

Reserveren en meer info: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/van-gogh-of-w...


19-27 en 28 augustus: Raphael: The Lord Of The Arts

Raphael - the Lord of the Arts is de eerste filmbewerking van het leven en werk van één der beroemdste kunstenaars ter wereld - Raphael Sanzio.

Meer info en tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/raphael-lord-...


Botticelli: Inferno sluit vanaf 16 september de reeks.

De verborgen verhalen achter sommige kunstwerken zijn de meest fascinerende en opwindende, zo veel dat ze zelfs elke beroemde bestseller thriller kunnen overtreffen.

Tickets en meer info: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/botticelli-in...Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!