Cinekid filmfestival: 16 t/m 24 oktober 2021

Spring in de wereld van Cinekid

Ken je Cinekid, het grootste film- en mediafestival voor kinderen van 3 tot 14 jaar? Ontdek die wereld en beleef – samen met je (klein)kinderen – de beste kinderfilms, workshops, games en installaties.

Lange tijd kon er niets, deze herfstvakantie pakken we uit. Een week lang staat Filmhuis Alkmaar in het teken van dit multimediafestival. Dus grijp je kans en geniet samen van ons super veelzijdige programma. Vanaf zaterdag 16 oktober t/m zondag 24 oktober vertonen we maar liefst twaalf bijzondere, mooie, ontroerende en verrassende films. We gaan dagelijks om 9.00 uur open, de eerste film draait om 10.00 uur.
Op woensdag, donderdag en vrijdag verandert de foyer in een heus Medialab en draaien we van 10.00 tot 16.00 uur alleen maar kinderfilms. Kinderen kunnen zich dan – voor of na de film – uitleven aan de knutseltafel of deelnemen aan een workshop. 
- VR experience: ga op tijdreis met het meisje Eden, tijdens Eden's Adventures (op inloop, in de foyer); 
- Spring in de film: maak kennis met de greenscreenfilmtechniek (1,5 uur, in de foyer);
- Liveshow Sara's Mysterie: interactieve liveshow van de gelijknamige, populaire familiepodcast (1,5 uur, in de zaal, alleen op vrijdag).
Ook is er gelegenheid om vragen te stellen aan de makers van twee films. 

Kortom, nieuwsgierige kids raken niet uitgekeken tijdens Cinekid.
En het allerleukste: het is ook nog eens gratis in combinatie met een filmkaartje! 

Praktische info

- De kaartverkoop start op vrijdag 30 september om 10.00 uur.

- Een filmticket kost € 7,50 inclusief toegang tot het Medialab in de foyer, plus limonade & wat lekkers.
Graag voor de workshops Spring in de film (greenscreentechniek) en de Liveshow van Sara's Mysterie van tevoren wel even reserveren, deze workshops duren allebei 1,5 uur.

- Duurt een film langer dan 60 minuten, dan is er een pauze van 15 minuten.

Let op: bezoekers vanaf 13 jaar en ouder moeten een coronabewijs en ID laten zien. Zie ook website van de Rijksoverheid.