Cinekid Festival 2017


In de herfstvakantie barst Cinekid weer los.

Van zaterdag 21 oktober t/m zondag 29 oktober opent Filmhuis Alkmaar haar deuren voor dit internationale film- en nieuwe mediafestival voor de jeugd.
Op 14 oktober openen we het festival met de film Molly Monster! Kom verkleed als monster en maak kans op leuke prijzen!

CINEKID FESTIVAL is een uniek en eigentijds feest voor de jonge filmliefhebbers (3-12 jaar)

Jaarlijks in Amsterdam, en ook in ruim 35 filmtheaters door heel Nederland.
Van zaterdag 21 t/m 29 oktober opent ook Filmhuis Alkmaar haar deuren voor:

Ted Sieger’s Molly Monster (72 min./ 4+/ Nederlands gesproken)
Molly Monster wil er dolgraag bij zijn als haar nieuwe zusje of broertje uit het ei kruipt dat mama heeft gelegd. Maar dat gebeurt ver weg, achter de Wilde Heuvels. En hoe kan ze haar beste vriend Edison aan zijn verstand brengen dat hij niet jaloers hoeft te zijn? Zo begint Molly's avontuurlijke reis in deze fantasierijke en vrolijke 2D-animatiefilm voor de kleintjes.

De kleine grijze tractor en de dansende geit (78 min./ 5+/ Nederlands gesproken)
In deze muzikale komedie beleeft stadsjongen Gavin voor het eerst een zomer op het platteland. Een zomer om nooit te vergeten, met nieuwe vrienden, gekke uitvindingen, een stout jong geitje en niet te vergeten de levende tractor Fergie. Iedereen kijkt vol spanning uit naar de jaarmarkt waar je allerlei prijzen kunt winnen. Gavin en zijn vrienden binden de strijd aan met de sluwe buurvrouw Hilde, die hen voortdurend dwarszit.

De Geheime Club van Soepstad (105 min./ 8+/ Nederlands ondertiteld)
Een stadsfeest verandert in chaos als er een gevaarlijk gif verspreid wordt waardoor volwassenen zich gaan gedragen als kinderen. De 10-jarige Mari en haar vrienden hebben 48 uur om de oplossing van het raadsel te vinden. Een opwindend avontuur vol spanning, humor en verrassingen.

Paw: de reddingshond (92 min./ 8+/ Nederlands ondertiteld)
De jonge herdershond Paw heeft een geweldige speurneus. Samen met zijn baas schiet hij te hulp als er bij branden of andere rampen mensen gered moeten worden. Zijn grootste heldendaad verricht hij bij een aardbeving. Iedereen heeft de moed al opgegeven, maar Paw niet. Losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

The invisible boy (120 min./ 10+/ Nederlands ondertiteld)
De 13-jarige Michele is verliefd op Stella, maar zij ziet hem niet staan. Dan ontdekt hij dat een Chinees superheldenpak hem écht onzichtbaar kan maken. Zo rolt hij in een ongelooflijk avontuur met gevaarlijke tegenstanders. Zal Stella hem nu wel opmerken?

Er is van alles te doen:
Word uitvinder in de digitale wereld en knutsel je eigen hologram. Je kan soep maken en spelletjes spelen van het Cinekid AppLAb.

Ook presenteert FA dit jaar in samenwerking met Videolab twee unieke workshops:
Workshop Stopmotion: maak je eigen animatiefilm (4+)
Workshop Filmset: Licht aan! Audio klaar? Camera aan? Actie! (8+) [inschrijven is verplicht]

Genoeg om je op te verheugen dus!
Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!