Nog maar een week tot Cinekid! Bestel nu je tickets!

Nog maar één week tot de herfstvakantie en dan barst Cinekid On Tour in ons filmhuis los. Dan zie je de liefste, leukste en grappigste kinderfilms, doe je mee met toffe workshops etc.

En weet je wat? Tickets voor al dit moois zijn al te koop, zo verzeker je je van een mooi plekje in een van onze mooie zalen: https://www.filmhuisalkmaar.nl/cinekid-on-tour-2019

23, 24 en 25 oktober wordt Filmhuis Alkmaar omgetoverd tot filmspeelplaats. Naast het bekijken van de nieuwste kinderfilms kan je in de foyer je eigen animatiefilm maken, met klei een nieuwe gamewereld creëren en natuurlijk uitgebreid knutselen en limonade drinken. Voor kinderen van 3 tot 12 jaar!-Tickets kosten €7,- voor kinderen en €9,- voor volwassenen. De prijs is inclusief limonade en iets lekkers voor de kinderen in de pauze en een kopje koffie/thee vooraf voor de volwassenen. De workshops in de foyer zijn gratis toegankelijk bij aankoop van een filmticket.


Het programma

Workshop: my metropolis

Maak je eigen gamewereld! Kinderen kunnen hun eigen ontwerp kleien en inscannen. Deze objecten worden toegevoegd aan een bestaande game. Samen met andere kinderen kunnen ze tegelijkertijd aan deze game verder bouwen. Nieuwe huizen bouwen, wegen aanleggen de mogelijkheden voor een nieuwe wereld zijn eindeloos.

Workshop: Animatiewerkplaats

Tijdens deze workshop leren kinderen hoe je zelf een stop-motion animatiefilm maakt.

Onder begeleiding maken de kinderen eerst zelf het verhaal en knippen ze de personages en objecten uit. En daarna wordt er foto na foto een filmpje gemaakt, met je eigen filmpje als eindresultaat!

FILMS:

Peuterbios: Animaatjes (diverse regisseurs, 40 min.) (3+, Nederlands gesproken)

https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/cinekid-peuterbios-animaatjes-3

Speciaal voor de kleintjes hebben we een programma samengesteld van de allermooiste korte films. De films sluiten thematisch aan op de belevingswereld van kleuters. In korte originele en grappige animaties zien ze hoe twee vriendjes op noordpool leren samenwerken (Ijsneus), wat de nacht doet als het dag is (Meneer Nacht heeft een dagje vrij), de zoektocht van een vogel naar een plek waar hij zich thuis voelt (Roekoekleuren), hoe een school vissen een nieuwe vriend probeert te maken (Vreemde Vis) en wat er gebeurt als een mier en een beer vriendschap sluiten.

(Samen staan we sterk). Binti (Frederike Migom, 90 min, BEL) (8+, Nederlands gesproken)

De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden, net zoals haar idool Tatyana. Maar op een dag moet ze met haar vader Jovial vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten. Schuilend in een boomhut ontmoet ze Elias en de twee worden vrienden. Terwijl Binti Elias al vloggend helpt met zijn "Red de Okapi Club", rijpt er bij haar een perfect plan: haar vader moet trouwen met de moeder van Elias, zodat ze in het land kunnen blijven.

https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/cinekid-binti-8Kapitein Morten en de Spinnenkoningin (Kaspar Jancis, Henry Nicholson & Riho Unt , 79 min, IRL/BEL/ENG/EST) (6+, Nederlands gesproken)

Morten wil net zo'n zeekapitein zijn als zijn vader. Terwijl hij wacht tot zijn vader weer aan wal komt, maakt een magisch ongelukje Morten zo klein als een insect. Nu kan hij op zijn zelfgemaakte speelgoedboot kapitein zijn en op zoek naar de verdwenen goudschat. Maar de gevaarlijke spinnenkoningin is ook aan boord en lijkt verdacht veel op zijn nare stiefmoeder.

https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/cinekid-kapitein-morten-en-de-spinnenkoningin-6


Supa Modo (Likarion Wainaina, 74 min, DEU) (9+, Nederlands ondertiteld)

Jo, een fantasierijk meisje van negen, houdt van superhelden en actiefilms. Zo vergeet ze dat ze ernstig ziek is. Het liefst zou ze zelf de hoofdrol in een superheldenfilm spelen. Wanneer Jo overtuigd raakt van haar eigen superkrachten, helpt het hele dorp mee om haar droom in vervulling te laten gaan. Samen werken ze aan een unieke superheldenfilm in dit vrolijke en ontroerende verhaal.

https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/cinekid-supa-modo-9


Wallay (Berni Goldblad, 84 min, FRA) (11+, Nederlands ondertiteld) Winnaar Cinekid Leeuw Beste Kinderfilm 2017.

Wallay is een prachtig verhaal over familie, identiteit, je eigen plek vinden, cultuur en een jonge dappere jongen die naar de andere kant van de oceaan moet reizen om een deel van zichzelf te vinden. De film snijdt serieuze thema’s aan maar houdt steeds een optimistische ondertoon.

https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/cinekid-wallay-11


Zooks (Kristoff Leue & Dimitri Leue, 89 min, BEL) (8+, Nederlands gesproken)

Stel je eens een wereld voor waarin nergens meer bomen of planten groeien, dieren verboden zijn en het enige stuk bos is afgezet met een groot hek. Robin leeft in zo’n wereld, maar dan ontmoet ze een verwilderde jongen die in dat bos opgegroeid is. Hij blijkt de zoon van de verbannen koning te zijn. Samen proberen ze het regime uit te schakelen en de harmonie tussen mens en natuur te herstellen.

https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/cinekid-zooks-8


Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!