Der Goldene Handschuh met inleiding

Op vrijdag 21 juni geeft Vincent Hobert (hoofdredacteur van Schokkend Nieuws & filmliefhebber) een inleiding bij Der Goldene handschuh van Golden Globe-winnaar Fatih Akin (Gegen die Wand, Aus dem Nichts). Misschien wel de meest schokkende film van het jaar: in welke filmtraditie kunnen de film plaatsen en waarom moet je deze film zien?

Schnapps, schlagermuziek en sigaretten: dronkaards en prostituees verzamelen zich avond na avond in de buurtkroeg ‘Der Goldene Handshuh’ in Hamburg. Zo ook Fritz Honka. Ook al is het café het afvoerputje van het Hamburgse nachtleven; zelfs daar kunnen ze Honka bijna niet verdragen. Wat zijn kroeggenoten niet weten, is dat hij het heeft gemunt op de oudere dames in het café, die hij thuis vermoordt en in stukken snijdt. Golden Globe-winnaar Fatih Akin toont het werkelijke gezicht van een seriemoordenaar in de meest gruwelijke film van het jaar.

Fatih Akin brak in 2004 internationaal door met zijn film Gegen die Wand. Met Aus dem Nichts (2018) won hij een Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film en haalde hij de shortlist voor de Oscars. Der goldene Handschuh ging in première op het Filmfestival van Berlijn, waar Akin pers en publiek verraste én enkele magen deed omdraaien met zijn nieuwste film. “The kind of movie you may end up wishing you’d never seen.”, aldus TIME.

Meer info en tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/der-goldene-handschuh

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!