13/12: Erasing Frank | Movies that Matter on Tour

In het communistische Hongarije wordt punkzanger Frank in een psychiatrische kliniek geplaatst. Daar ontmoet hij Hanna, die niet praat maar met wie hij een intuïtieve artistieke, persoonlijke band voelt. Samen zijn ze vastberaden op te staan tegen het systeem. Wij vertonen deze film in het kader van Movies that Matter On Tour, met een inleiding door ons eigen MtM-team.

In Boedapest in 1983 geven Frank en zijn punkband een opzwepend concert. Tijdens het optreden wordt de band gearresteerd wegens ‘anti-staatsopzweping en propaganda’. Met hulp van zijn vriendin Anna lukt het Frank gevangenisstraf te vermijden en komt hij terecht op de open afdeling van de psychiatrische kliniek, waar Hanna werkt. Daar zijn veel kunstenaars, schrijvers, pacifisten en intellectuelen die ‘herstellen van de stress’.
Ondanks de relatieve vrijheid op de open afdeling heeft Frank moeite zijn geestelijke gezondheid te bewaren. Samen met de gelijkgestemde Hanna zoekt hij manieren om zich te uiten in een omgeving waar alle individualiteit wordt onderdrukt. In vaak surrealistische, droomachtige scènes ontmoet Frank vele interessante personages. Zoals de oude Dr. Eros, die hem waarschuwt ‘het meest progressieve regime ter wereld’ niet te dwarsbomen. Is er voor Frank en Hanna een manier om het systeem te verslaan?

Tickets