Extra kinderfilms in de zomervakantie!

VOOR DE HELE FAMILE

Filmhuis Alkmaar vertoont deze zomervakantie (21 juli t/m 2 sept) extra kinderfilms.

Op zondag-, woensdag- en vrijdagmiddag vanaf 13uur zijn de leukste, liefste en grappigste films te zien voor de jongste jeugd.

Casper en Emma maken Theater

Elk jaar zamelt de kleuterschool van Casper & Emma geld in.
Ze praten in de klas over een weeshuis in India dat geen elektriciteit heeft.Nadat Casper en Emma een bezoek aan een theater hebben gebracht, zijn zij erg enthousiast geworden. Samen met de klas komen zij op het idee om dit jaar geld in te zamelen door middel van het maken van theater. Ze maken een toneelstuk over kaarsen die licht geven in het donker. Lukt het om genoeg geld in te zamelen voor het weeshuis?

Meer info en tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/casper-emma-m...

Rita & Krokodil 2

Rita is een vastberaden kleuter met een altijd hongerig vriendje, Krokodil. Hij woont in de badkuip, maar zeer waarschijnlijk bestaat hij enkel in de fantasie van Rita. Het zou kunnen dat Rita en Krokodil eigenlijk niet veel verder komen dan de tuin van oma of onder het vloerkleed in haar kamer. Rita's fantasie brengt hen echter overal waar ze maar willen. Met Krokodil in de buurt, is er altijd wat te beleven.

Tickets bestel je hier: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/rita-krokodil...


Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer

In een klein en vredig havenstadje is het leven goed voor Mitcho en Sebastiaan. Tot de dag dat ze een fles in de zee vinden met daarin een mysterieuze boodschap, dan begint het avontuur. De fles is gestuurd door de burgemeester die al een jaar vermist wordt. Ze besluiten hem te gaan zoeken. De bang uitgevallen Sebastiaan, de waterrat Mitcho en de gekke professor Glykose varen naar open zee en zetten koers naar een mysterieuze plek waar de burgemeester te vinden zou zijn. Het enge is dat er nog nooit iemand is teruggekeerd van dit eiland. Al snel komen ze terecht in een bijzonder avontuur vol zeemonsters, rare piraten en, vreemd genoeg, een mega grote peer!

Meer lezen of kaarten bestellen? https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/het-ongeloofl...


En omdat ze gewoon zo mooi en leuk zijn nog een keer:

Dikkertje Dap

Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Yous. Raf mist Dikkertje ook en wil graag mee naar school. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen. Dikkertje Dap is gebaseerd op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt.

https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/dikkertje-dap

Meester Kikker

Als meester Frans aan de kinderen in zijn klas vertelt dat hij af en toe in een kikker verandert, schiet iedereen in de lach. Totdat Frans op een dag de klas binnenkomt met kroos in zijn haar. Het is het begin van een spannend en komisch avontuur. Meester Kikker is gebaseerd op het succesvolle gelijknamige kinderboek van Paul van Loon.

https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/meester-kikke...


Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!