Vier dagen lang de parels van de Europese Cinema

Kaartverkoop start op maandag 14 oktober vanaf 13.00 uur.

Zet maar vast in je agenda: van 7 t/m 10 november 2019 is het feest in Filmhuis Alkmaar. Als gerespecteerd filmhuis – ons bezoekersaantal verdubbelde van 50.000 in 2016 naar 100.000 dit jaar – mag een eigen filmfestival niet ontbreken. Daarom organiseren we een groots feest voor filmliefhebbers. Allereerst natuurlijk voor onze trouwe gasten. En voor nieuwe bezoekers is dit een uitgelezen kans om kennis te maken met ons uitgebreide filmaanbod.

Ruim 30 films in 4 dagen
We vertonen unieke voorpremières, zetten potentiële prijswinnaars in de etalage en bieden zo een vooruitblik op de crème de la crème van de Europese Cinema. Het zijn stuk voor stuk hoogwaardige art-house producties, van bekende én onbekende Europese filmmakers. Waarom Europees? Omdat Europa superactueel is. Daarbij heeft de Europese filmcultuur een lange geschiedenis, met diverse stromingen en invloeden. Er ontstaan ook bijzondere coproducties dankzij Europese samenwerking op cultureel vlak.
Ook op het programma: een retrospectief van Ken Loach naar aanleiding van zijn nieuwste meesterwerk.
Plus een serie grensgevallen. Want ja, waar houdt Europa nu precies op?

Dus kom, kies, kijk en laat je amuseren, verbazen of verwonderen door de filmparels uit tal van Europese landen, over minstens zoveel verschillende onderwerpen.

Veel interactie: van Q&A’s tot boeiende gesprekken
Met Europese Cinema als thema mag een lezing over dit onderwerp natuurlijk niet ontbreken. Want waarin onderscheidt de Europese Cinema zich eigenlijk van de Amerikaanse? Filmwetenschapper Rudi de Boer legt het uit. En hoe leuk is het om na een intrigerende film in gesprek te gaan met de makers? Of met elkaar en zo nieuwe ideeën en inspiratie op te doen? In deze vier dagen verwelkomen we onder andere Filmkrantjournaliste en programmamaker Gerlinda van Heywegen, zingevings- en organisatieexpert Ben Kuiken, econome Roos Wouters en filosoof Francine Boon gaan we – al dan niet onder leiding van journaliste en presentatrice Andrea van Pol – met elkaar in gesprek. Alle namen, titels en tijdstippen van deze Q&A’s en talks vind je binnenkort in het programma.

Filmfestivalmenu & prijzen
Met zo’n bomvol programma – de openingstijden worden er zelfs voor verruimd – is het fijn als je tussen de films door bijvoorbeeld lekkere broodjes of soep kunt eten. Die staan dus op de Filmfestival-menukaart. ’s Avonds verzorgt een dj sfeervolle achtergrondmuziek.

Kom je binge-watchen? Koop dan een All You Can See-pas voor slechts € 49,50 (4 dagen onbeperkt film kijken, zonder drankjes). Voor een dagkaart betaal je € 19,95 (zonder drankjes). Uiteraard kun je ook een ‘gewoon’ ticket kopen voor € 13,50 (per film/programmaonderdeel, inclusief drankjes), het gehele filmfestival is toegankelijk met de Cinevillepas.


Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!