Filmhuis Alkmaar op CrossOverStad festival

CrossOverStad is een nieuw en grensoverschrijdend festival op het meest upcoming deel van Alkmaar: Overstad! Een gratis en jong straatfestival met muziek, theater, film, freerunners, skaters en street-art. De eerste editie is op 10 juni 2017. Met Filmhuis Alkmaar, Karavaan, Unieke Zaken, Podium Victorie, Dansstudio Dentro, HAL25, Stadskantine Alkmaar, Stadsstrand De Kade, en meer.

Op het CrossOverstad slaat het Filmhuis de handen ineen met haar twee buren: Victorie en HAL 25.

FA & Victorie: zodra de duisternis invalt presenteren FA en Victorie een openluchtvertoning van stille film The Artist. Deze veelvuldig in de prijzen gevallen zwijgende film speelt zich af in het Hollywood van 1927. Een komedie over de knappe charismatische filmster George Valentin die verliefd raakt op een getalenteerde jonge danseres. Deze meeslepende vertoning wordt begeleid door een LIVE performance en neemt je mee in de sferen van de jaren '20..

FA & HAL 25: in een knusse containerbios is gedurende de hele dag een one-minute-serie van het Sandberg Instituut te zien: Nominees the One Minutes Jr. Deze films van een minuut zijn gemaakt door jongeren van over de hele wereld. Van Albanie tot Nederland en China. In hun eigen (beeld)taal vertellen zij over hun leven. Eerlijke, intieme en bijzondere verhalen.

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!