Focus on Babylon

In zijn film Babylon maakt Damien Chazelle (La La Land) zowel subtiele als zeer duidelijke verwijzingen naar de klassiekers Sunset Boulevard (1950) en Singin' in the Rain (1952). In het kader van Focus on Babylon vertonen we deze ook en duiken daarmee verder het oude Hollywood in.

Babylon

Bijzonder origineel verhaal over een baanbrekende periode in geschiedenis van de film (en Hollywood), dat werd geschreven en geregisseerd door Damien Chazelle (La La Land). De hoofrollen zijn voor Brad Pitt, Margot Robbie en Diego Calva, het resultaat is een ware ode aan de cinema!

 

Singin' in the Rain

Deze beroemde musical over het zangduo Lina Lamont (Hagen) en Don Lockwood (Kelly) speelt in 1927. Als Hollywood overgaat naar de geluidsfilm, blijkt Lina een stem als een kraai te hebben. Misschien, oppert bevriend pianist Cosmo (O'Connor) is het een idee om een andere vrouw de teksten te laten inlezen en zingen?

Sunset Boulevard

In Sunset Boulevard komt scenarioschrijver Joe Gillis terecht in het leven van filmdiva Norma Desmond, die in de waan leeft dat ze binnenkort een comeback zal maken.