Vanaf 1/12: Focus on Guadagnino

Op 1 december gaat Bones and All in première. Ter gelegenheid daarvan halen we vier eerdere films van regisseur Luca Guadagnino terug naar het grote doek.

 

Call Me By Your Name

Italië, 1983. De ouders van de 17-jarige Elio (Timothée Chalamet) leren hun zoon over kunst, cultuur en muziek. Maar Elio heeft nog geen ervaring met gevoelens. Tot de Amerikaanse Oliver (Armie Hammer) op het Noord-Italiaanse platteland arriveert, om als onderzoeksassistent met Elio’s vader samen te werken. Elio verzint van alles om tijd door te brengen met Oliver en daagt hem uit. Er ontstaat een erotische spanning tussen de twee en zodra het flirten eenmaal leidt tot een speelse, betekenisvolle eerste zoen, zijn ze meteen onafscheidelijk.Call Me By Your Name is een ontroerend en zinderend coming-of-ageverhaal over een eerste liefde en seksueel ontwaken, en is gebaseerd op de gelijknamige roman van André Aciman.

 

A Bigger Splash

Naast zijn muze Tilda Swinton schitteren ook Ralph Fiennes, Dakota Johnson en Matthias Schoenaerts rond het zwembad. En net als in Io Sono L'Amore (ook al over een gedoemd koppel en verboden passie) zet Guadagnino alles wulps in beeld, met soms bizarre overgangen, vreemde zoom-ins en bruuske tilts.

 

Io Sono L'amore

Broeierig drama met Tilda Swinton in de hoofdrol. Een aristocratische Italiaanse familie viert in hun imposante, Milanese landhuis de verjaardag van de pater familias. Kleinzoon Eduardo stelt zijn verloofde Eva voor aan de familie, en zus Elisabetta presenteert een schilderij aan haar grootvader. Wanneer opa zijn plannen voor de bedrijfsovername bekendmaakt, beginnen de gecontroleerde manieren en de etiquette van de familie Recchi scheurtjes te vertonen. Als Eduardo zijn moeder Emma (Tilda Swinton) voorstelt aan vriend en chefkok Antonio, raakt zij in de ban van hem en zijn kookkunsten. Passies bloeien, spanningen groeien en de familie Recchi beseft dat alles voortaan anders zal zijn.

 

Suspiria

Suspiria, met Dakota Johnson als Susie, een jonge danseres vol ambities en Tilda Swinton als dansdocent. Dit horror-uitstapje van Guardagnino is gebaseerd op de gelijknamige klassieker van regisseur Dario Argento. 

In 1977 reist de jonge, ambitieuze ballerina Susie Bannion vanuit het Amrikaanse platteland af naar de prestigieuze dansacademie Markos Tanz Company in Berlijn. Bij aankomst blijkt een studente, genaamd Patricia, onder mysterieuze omstandigheden verdwenen. De lessen worden voortgezet onder toeziend oog van de artdirector Madame Blanc (Tilda Swinton), die als een blok valt voor de danskunsten van Susie. Zij raakt bevriend met Sara. Beide ballerina's hebben het gevoel dat de academie een duister geheim verbergt...