Focus on Murakami | Vanaf 30 maart

Ter gelegenheid van de release van de betoverende animatiefilm Blind Willow, Sleeping Woman halen we nog twee films die zijn gebaseerd op de verhalen van de Japanse schrijver Haruki Murakami terug naar het grote doek: Drive my Car en Burning. De films zijn vanaf 30 maart te zien.

Blind Willow, Sleeping Woman

Een jonge vrouw mag een wens doen. Een praatgrage kikker wil samen met een verlegen accountant Tokyo redden. En een melancholieke man moet plots op reis om een mysterieuze doos te bezorgen. Zijn vrouw heeft hem net verlaten en zijn kat is kwijt. Dromen sijpelen de realiteit binnen in deze bijzondere, schilderachtige Engels gesproken productie.

 
Drive my Car

Als Yûsuke Kafuku een jonge vrouw als chauffeur krijgt toegewezen, volgt na hun ontmoeting een bijzondere ontdekkingsreis. Bij verschijning in 2021 roemde de pers: 'Verfijnd en gevoelig', 'Een verleidelijk juweel'.

 

 
Burning

In Burning wordt parttime koerier Jongsoo op een dag aangesproken door zijn leuke oud- klasgenootje Haemi. Ze staat op het punt om naar Afrika te gaan en vraagt Jongsoo of hij tijdens haar afwezigheid op haar kat wil passen. Hoewel hij twijfelt of het beestje echt bestaat, valt hij als een blok voor haar en stemt graag toe.