Iedere dinsdag een inleiding bij Filmhuis Alkmaar!

Vanaf september iedere dinsdagavond een film met inleiding bij Filmhuis Alkmaar !

FILM&Boek voor de nieuwsgierige kijker en lezer.
Iedere maand staat een recent uitgebrachte boekverfilming centraal. Publicist en film- en literatuurkenner Harry Peters legt in een korte inleiding de relatie tussen het boek en de film bloot. Dit biedt gegarandeerd een nieuwe en bijzondere kijkervaring.!

Muziek in Film. Maandelijks wordt een muziek gerelateerde film vertoond: een documentaire, concertregistratie of speelfilm waarin muziek de boventoon voert. Muziekspecialist en kenner Ron Bulters (Pop-Eye/Velvet Music) verzorgt bij iedere film een uitgebreide inleiding!

Liefde voor leven & afscheid
Films met inleiding over thema’s als een ziekteproces, afscheid, de nabestaanden of euthanasie. Deze avonden faciliteren het kijken naar films over de dood en het praten over afscheid nemen. Maar ook bewust(er) genieten van het leven en dat wat er is. In samenwerking met Libelle uitvaartbegeleiding.

Movies That Matter
Tijdens het maandelijkse programma van Movies that Matter on Tour in Filmhuis Alkmaar wordt een spraakmakende speelfilm of documentaire over actuele mensenrechten thema’s gecombineerd met inleidingen of nagesprekken met inspirerende gasten uit binnen- en buitenland. Dat levert memorabele, interessante en zelfs ontroerende bijeenkomsten op, met films over kwesties als euthanasie, persvrijheid, mensenhandel, kindbruiden, het Midden-Oosten, de oorlog in Syrië en homo- rechten.

Exhibition on Screen
Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze bezoeken. Exhibition on Screen begon vier jaar geleden een samenwerking met topmusea en -kunstinstituten om spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek te brengen. Documentaires over fascinerende kunstenaars als Rembrandt, Matisse en Vermeer vonden hun weg naar het bioscooppubliek in meerdan vijftig landen en trokken al een miljoen bezoekers.

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!