IFFR 2021: de winnaars

De vijftigste (!) editie van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) is afgesloten. Prijswinnaars van deze editie werden via een livestream vanuit festivalhart De Doelen bekend gemaakt.

De door de Indiase filmmaker Vinothraj P.S geregisseerde ‘ogenschijnlijk eenvoudige en bescheiden film’ Pebbles ging er met de Tiger Award en de geldprijs van € 40.000 vandoor. De jury beschreef deze film als ‘Een les in pure cinema’.

Pebbles gaat over de verstikkende armoede in het hete, door droogte getergde landschap van zuidelijk India, maar slaagde er desondanks in om de jury te boeien met  ‘schoonheid en humor’.

Lees hier meer over de winnende film: Pebbles | IFFR

 

Een ‘heuse liefdesbrief aan de mensheid', zo werd I Comete – A Corsican Summer van de Franse filmmaker Pascal Tagnati omschreven. Hij ontving hiervoor de Special Jury Award. De jury werd geraakt door de ‘doeltreffende ingetogenheid en het terloops-oprechte’ van het werk van de Kosovaarse regisseur, die het coming of age verhaal vertelt van een meisje dat haar eigen weg zoekt in een sterk hiërarchische omgeving.

Lees hier meer over de film: I Comete - A Corsican Summer | IFFR

 

Klik hier voor alle winnaars van IFFR 2021

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!