Een ode aan Isabelle Huppert

Mysterie

Huppert is een van de grootste Franse actrices van de afgelopen decennia. Haar personages worstelen achter hun gladde façade met neurosen en obsessies, vol ingehouden emoties – een vulkaan die op uitbarsten staat. Mondain, melancholiek, misantropisch: met haar raadselachtige aantrekkingskracht is Huppert er niet op uit om te charmeren. Ze speelde in meer dan 110 films en Haar rollen hebben al verschillende prijzen opgeleverd, waaronder de Franse César, de Europese Film Prijs, De Zilveren Beer van Berlijn, de Best Actor Award in Cannes en de Golden Globe.

Dit retrospectief wordt mede mogelijk gemaakt door EYE.


Les Valseuses is een Franse filmkomedie uit 1974 onder regie van Bertrand Blier. Twee werkloze jongeren vallen de burgerij lastig om hun verveling te verdrijven. De kapster Marie-Ange besluit zich bij hen aan te sluiten. Zij wordt hun minnares en hun kokkin.

Meer info en tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/isabelle-huppert-les-valseusesLa Dentellière is een Frans-Zwitserse dramafilm uit 1977.

Huppert speelt een gesloten kapster dat verliefd wordt op een verlegen student die er niet in slaagt om door haar stilte heen te breken of te herkennen hoe veelzeggend die eigenlijk is.

Meer info en tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/isabelle-huppert-la-dentelli%C3%A8reElle vertelt het verhaal van de meedogenloze zakenvrouw Michèle (Huppert). Zij is de eigenaar van een succesvol spellenbedrijf. Michèle komt op een dag thuis en daar wacht een onaangename verrassing. Een onbekende man verkracht haar, waarop ze besluit wraak te nemen. Dat verandert al snel in een spel dat op elk moment onbeheersbaar kan worden.

Meer info en tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/isabelle-huppert-elleHAPPY END. De getroebleerde, bijna dertienjarige Eve gaat bij haar al even getroebleerde familie in Calais wonen nadat haar moeder in het ziekenhuis is beland na een overdosis pillen. Zoals gebruikelijk bij Haneke staan de gebeurtenissen in zijn disfunctionele families symbool voor maatschappelijke thema's.

Meer info en tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/isabelle-huppert-happy-end


La Pianiste

Michael Haneke verfilmde Elfride Jelineks omstreden roman.

Info en tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/isabelle-huppert-la-pianisteLa Ceremonie

Gebaseerd op het misdaadverhaal A Judgement in Stone van de Britse schrijfster Ruth Rendell. Sandrine Bonnaire en Huppert ontvingen voor hun acteerprestaties een gedeelde Zilveren Leeuw op het filmfestival in Venetië.

Meer info en tickets: https://filmhuisalkmaar.nl/films/isabelle-huppert-...


Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!