MOVE THE CITY komt eraan!

MOVE THE CITY, van 8 tot 10 juli
Dit splinternieuwe festival organiseren we dit jaar voor het eerst, samen met Karavaan, Theater de Vest, Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard, Poppodium Victorie, Regionaal Archief Alkmaar, de Kunstuitleen en Artiance, centrum voor de Kunsten.  

Voor deze eerste pilot bundelt heel Cultureel Alkmaar haar krachten. Van 8 tot 10 juli kun je genieten van een gezellig weekend vol theater, workshops, kunst, muziek en ontmoetingen in De Mare (Alkmaar Noord). 

Vrijdagavond 8 juli

WAT: Vertoning van de documentaire Visages Villages.

Deze documentaire van Agnes Verda en JR wordt dan vertoond in het kader van het Inside Out Group Action project in De Mare. Tamara Roos, van Hollandse Luchten, leidt de film kort in. Ze zal vertellen over het fotoproject in De Mare van fotograaf Rick Akkerman.  

LOCATIE 
Filmhuis Alkmaar 

TIJD 
19.00 uur 

DUUR 
90 minuten 

Zaterdag 9 juli

WAT: Stop Motion workshop door Josefien Hendriks en Coen Haver

Wil jij je eigen film maken? Voel jij je een echte filmregisseur? Geef je dan hier snel op!  

Onder professionele begeleiding van een filmmaakster maak je in deze toffe workshop jouw eigen stopmotion film. Stopmotion is een geweldige manier van film maken, omdat je ALLES kunt laten bewegen en zo magische dingen kunt laten gebeuren… Iedereen kan het leren. Doe je mee? 

LOCATIE 
Bibliotheek De Mare 

TIJD 
12.00 uur, 13.45 uur, 15.45 uur 

DUUR 
90 minuten 

 

Zaterdag 9 juli

WAT: Inside Out Groep Actie 

De Alkmaarse fotograaf Rick Akkerman komt naar MOVE THE CITY om een prachtig close-up portret van jou te maken! 
Alleen je gezicht, verder niets. En jij bepaalt hoe je kijkt. Recht in de camera of met je gezicht weggedraaid. En kijk je vrolijk, verdrietig, uitbundig, boos of gewoon neutraal? Alle gezichten van De Mare zijn enkele weken later op een bijzondere plek in de wijk terug te zien. Kijk hier voor meer informatie. 

Fotograaf: Rick Akkerman | In samenwerking met: Thuisblijvers, Hollandse Luchten 

LOCATIE 
Vanuit festivalhart Brasserie de Mare 

TIJD 
Van 12.00 tot 20.00 uur.

 

Zaterdag 9 juli

WAT: Bioscaravan 

Met je familie, vrienden of vriendinnen op een wel heel bijzondere plek films kijken? Zaterdag vind je de bioscaravan in het centrum van De Mare. Stap binnen en laat je betoveren. 

LOCATIE 
Vanuit festivalhart Brasserie de Mare. 

TIJD 
Doorlopend van 12.00 tot 17.00 uur.

DUUR 
10 minuten.