MtM programma bekend

Het Movies that Matter Festival vindt van 16 – 25 april 2021 online plaats, met 30 nationale en internationale premières en een breed scala aan verdiepingsprogramma’s.

Het Movies that Matter Festival 2021 opent op vrijdag 16 april met de Nederlandse première van de voor een Oscar genomineerde film The Man Who Sold His Skin. Bij de vertoning zullen hoofdrolspeler Yahya Mahayni, op het filmfestival van Venetië gekozen tot beste acteur, en regisseur Kaouther Ben Hania online aanwezig zijn.

Over de film
Als de impulsieve en gevoelige Sam Syrië moet ontvluchten, raakt hij zijn grote liefde Abeer kwijt. In Beiroet fantaseert Sam ervan Abeer te redden uit haar liefdeloze huwelijk in Brussel. Maar naar Europa reizen is onmogelijk voor hem. Dan ontmoet Sam de provocatieve, nihilistische kunstenaar Jeffrey Godefroy, die hem de mogelijkheid biedt naar België te gaan. Ze sluiten een deal: Sams rug wordt het doek waarop Jeffrey zijn tattookunstwerk van een Schengen-visum maakt. In ruil regelt Jeffrey een echt visum voor Sam.

Voor het gehele programma kijk je op Movies that Matter Festival 2021:

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!