Nageprek bij Shadow Game

Op dinsdag 22 juni vindt er naar aanleiding van de film een nagesprek plaats met o.a. een van de regisseurs van Shadow Game.
 
Sprekers:
Regisseur Els van Driel, voormalig asieladvocaat Arie van Driel uit Alkmaar en oprichter SOS Moria en gynaecoloog Sanne van der Kooij.
 
Samen met de kinderen uit Shadow Game lanceren zij het manifest 'Bescherm kinderen op de vlucht'. Met vier aanbevelingen voor een betere behandeling van minderjarigen op de vlucht door Europa. In het nagesprek wordt op het manifest ingegaan. Zie ook de toelichting op het manifest.
 
De film begint om 18.45 uur. Het nagesprek vindt vanaf 20.15 uur plaats.

Tickets voor de documentaire inclusief het nagesprek bestel je via Shadow Game/Movies That Matter.

Drie jaar lang volgden regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel verschillende jongeren op hun reis door Europa: van Griekenland tot Servië en van Bosnië en Herzegovina tot Italië en Nederland. De tieners doorkruisen besneeuwde landschappen en mijnenvelden, en komen onderweg agressieve grenspolitie tegen. Een deel van het materiaal is door de jongens zelf op hun telefoon gefilmd.

In deze mozaïekvertelling worden hun ervaringen samengesmeed tot een universeel verhaal. Een verhaal van ontberingen en uitbuiting, maar ook van volharding, warmte en de kracht van de menselijke geest. Zullen ze alle obstakels overwinnen en een nieuw thuis vinden?

Mocht het je echt niet lukken om erbij te zijn, of kijk je liever nog even veilig thuis? Dat kan via ons on-demand videokanaal Picl.nl