De Nederlandse Filmnacht on Tour; 6 december

De Nederlandse Filmnacht gaat op tour, met op vrijdag 6 december onder andere de voorpremière van de documentaire King of the Cruise.

De zesde editie van de Nederlandse Filmnacht presenteert het frisse, kleurrijke en tragikomische bioscoopdebuut van filmtalent Sophie Dros. Zij won eerder op het Nederlands Film Festival de NFF Debuut competitie met haar korte documentaire Genderbende (2017) en is onder meer bekend van de documentaire My Silicone Love (2015).


King of the Cruise

Vrijdag 6 december 19.15 uur
Tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/king-of-the-cruise

Een kijkje in de decadente en bizarre wereld van cruise schepen, met een aandacht-zoekende Schotse Baron in de hoofdrol, op een missie om gezien te worden.

Een rijke en extravagante Schotse Baron brengt zijn tijd door op luxe cruise schepen, omgeven door romantische koppels, welgestelde families, hard werkend personeel en gepensioneerde ouderen. Een drijvende micro-gemeenschap die aantrekkelijk is voor sommigen, en afstotelijk voor anderen. King of the Cruise volgt Baron Ronald Busch Reisinger van Inneryne op een van zijn vele decadente vakantie cruises. De Baron is op het eerste gezicht een bombastische man. Hij schept op over zijn status en extravagante levensverhalen, terwijl hij met zijn schotse kilt en koninklijke cape over het dek paradeert. Gaandeweg onderzoekt de documentaire iets groters; een menselijk verlangen naar erkenning en validatie.


Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!