Nederlands Film Festival komt naar je toe

Het Nederlands Film Festival komt dit jaar vanuit Utrecht naar je toe! Van 25 september t/m 3 oktober kun je de 40e editie van het NFF ook bij ons in de zaal meebeleven. 

Buladó
Vrijdag 25 september om 19.15 uur

Een magisch-realistisch en liefdevol verhaal van een kleine familie in Band'abou, Curacao. Wanneer de verschillen in mentaliteit tussen de rationele vader Ouira (Everon Jackon Hooi) en spirituele opa Weljo (Felix de Rooij) steeds meer met elkaar in botsing komen, zoekt de eigenzinnige Kenza (Tiara Richards) vastberaden haar eigen weg tussen deze twee uiterste. 

Tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/nederlands-film-festival-bulad%C3%B3

Kom Hier Dat Ik U Kus
Zondag 26 september om 20.40 en 21.00 uur

Een tragikomisch familiedrama over Mona, oudste dochter van een gezin waarvan de moeder op jonge leeftijd overlijdt. We zien hoe Mona zich als kind, twintiger en dertiger een weg door het leven baant. Naar het boek van Griet op de Beeck.

Tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/nederlands-film-festival-kom-hier-dat-ik-u-kus

I.M
Zondag 27 september om 13.30 uur

In I.M. wordt de vroegwijze, provinciale, stoere schrijfster Connie Palmen (36)voor het eerst echt verliefd. Op de gekneusde, joodse maar briljante en grappige,beroemde en intellectuele journalist en schrijver Ischa Meijer (47) die zichzelf voor heteerst overgeeft aan de liefde. Een heftige, romantische, weerbarstige en publiekeliefdesrelatie. En dan gaat Ischa plotseling dood.

Tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/nederlands-film-festival-i-m

De Dick Maas Methode
Zondag 27 september om 18.30 uur

Een documentaire over de onstuimige carriere van cineast Dick Maas die laatzien dat de weg van een eigenzinnige filmmaker in Nederland lang niet altijd overrozen gaat.

Tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/nederlands-film-festival-de-dick-maas-methode

Buiten is het Feest
Maandag 28 september om 21.15 uur

De succesvolle zangeres Sonne neemt haar nichtje in huis na de onverwachte doodvan haar zus. Om het nichtje te beschermen tegen haar biologische vader Kees, die devoogdij eist, moet Sonne voor de rechter haar schaamtevolle verleden delen. Met deterugkeer van Kees in haar leven worden de geheimen uit Sonne's jeugd langzaamopgerakeld.

Tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/nederlands-film-festival-buiten-is-het-feest

Marionette
Dinsdag 29 september 21.00 uur

Kinderpsychiater Marianne Winter (Thekla Reuten) verliest haar grip op derealiteit als een tienjarige jongen beweert dat hij haar toekomst kan sturen.

Tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/nederlands-film-festival-marionette

De Vogelwachter
Woensdag 30 september om 18.50 en 19.10 uur

De Vogelwachter gaat over een oude man die al bijna een halve eeuw moederziel alleen op een eilandje vol vogels midden op de oceaan woont en werkt. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkig bestaan in en met de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde.

Tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/nederlands-film-festival-de-vogelwachter

La Última Primavera
Donderdag 1 oktober om 20.45 uur

In een sloppenwijk vlakbij Madrid worden de bewoners gedwongen om hun zelfgebouwde huizen te verlaten omdat het land waarop ze wonen verkocht is. Terwijl dit proces zich langzaam ontvouwt, worstelen de verschillende leden van de Spaanse familie Gabarre-Mendoza elk op hun eigen manier met hun leven in transitie.

Tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/nederlands-film-festival-la-%C3%BAltima-primavera

 

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!