Openingsfilm Filmfestival Alkmaar 2022 | Close

Filmfestival Alkmaar 2022 | 2-6 november

Zet de data alvast in je agenda! Filmfestival Alkmaar vindt dit jaar plaats van woensdag 2 t/m zondag 6 november 2022.

Ben je een echte filmliefhebber? Houd dan de website in de gaten! Binnenkort vertellen we je alles over het programma, de locaties, de tickets, passe-partouts en meer.

De openingsfilm | Close

Op woensdagavond 2 november openen we Filmfestival Alkmaar met de perfecte openingsfilm: Close. Close ging deze zomer in première in Cannes en won daar de prestigieuze Grand Prix. 

Léo en Rémi spelen de hoofdrol in deze prachtig gemaakte, tedere en aangrijpende film van Lukas Dhont over vriendschap en verantwoordelijkheid. De twee 13-jarige vrienden zijn heel close: hun vriendschap is vrolijk, intens en ze zijn onafscheidelijk. Maar die vriendschap komt in een ander perspectief te staan als ze naar de middelbare school gaan. Iets ogenschijnlijk onschuldigs lijkt genoeg om de twee uit elkaar te drijven. Vol onbegrip zoekt Léo toenadering tot Sophie, de moeder van Rémi. Regisseur Lukas Dhont brengt bijzonder mooi in beeld hoe kwetsbaar je als 13-jarige bent en met welke gevoelens je dan worstelt. Close is zonder twijfel een van de mooiste films van het jaar, waarbij lang niet iedereen het droog houdt.