Testperiode placeren, wat betekent dat voor u?

Placeren (genummerde plaatsbewijzen)

Met ingang van voorstellingen vanaf 18 juli (dus al in de verkoop vanaf 9 juli) zullen wij een proef gaan doen met geplaceerde voorstellingen. Dit gaat de huidige vrije stoelkeuze vervangen. Hoe gaat dit in zijn werk?

  • Bezoekers die via onze website een toegangsbewijs kopen, krijgen een plattegrond van de desbetreffende zaal te zien en kunnen dan zelf hun gewenste stoelen aanvinken. Wanneer een keuze gemaakt wordt die het systeem niet toestaat (er blijven lege stoelen over tussen diverse boekingen), dan krijgt u een foutmelding. Indien u het gewenste aantal plaatsen heeft aangevinkt, ziet u onderaan het aantal gewenste toegangsbewijzen en klikt u op Bevestigen en vervolgens kunt u afrekenen. U krijgt dan uw e-tickets per mail toegezonden. Op dit e-ticket staan de rij- en stoelnummer vermeld.
  • Bezoekers die aan de kassa komen, krijgen vanuit het systeem/kassamedewerker een plek toegewezen. Op uw ticket staat dan de rij en stoelnummer vermeld.
  • 10 minuten voorafgaande de start van de voorstelling zal de zaal worden geopend en kan u uw stoel in de zaal opzoeken. Verzocht wordt tijdig in de zaal aanwezig te zijn.
  • Vanaf het moment dat de trailers beginnen, vervallen de op de ticket vermelde stoelnummers en kunt zelf een lege stoel kiezen. Dit omdat het dan al donker in de zaal is en het te storend is als bezoekers dan nog op zoek gaan naar de juiste rij/stoel.

We gaan het aantal geplaceerde voorstellingen langzaam opvoeren, dus in het begin zijn er geplaceerde en ongeplaceerde voorstellingen in ons theater. Dit om iedereen (en ook onze vrijwilligers) langzaam te laten wennen aan het systeem.

Heeft u vragen en/of opmerkingen over placeren, stuur dan een e-mail naar: placeren@fhalkmaar.nl

Placeren voor Cinevillers

  • Cinevillepashouders die via onze website een toegangsbewijs reserveren, krijgen een plattegrond van de desbetreffende zaal te zien en kunnen dan zelf hun gewenste stoelen aanvinken. Wanneer een keuze gemaakt wordt die het systeem niet toestaat (er blijven lege stoelen over tussen diverse boekingen), dan krijgt u een foutmelding. Indien u het gewenste aantal plaatsen heeft aangevinkt, ziet u onderaan het aantal gewenste toegangsbewijzen (Cinevillekaarten) en klikt u op Bevestigen en vervolgens kunt u afrekenen. U krijgt dan uw etickets per mail toegezonden. Op dit eticket staan de rij- en stoelnummer vermeldt, en ook het transactienummer. Dit nummer dient u mee te nemen naar het Filmhuis en bij de kassa op te geven, als u uw Cinevillepas laat scannen.
  • Als u samen met een bezoeker wilt gaan die geen Cinevillepas heeft, dan is het handig om direct na de reservering een kaartje voor die bezoeker te kopen (moet dus direct betaald worden). Dan is de kans om naast elkaar te zitten het grootst. Het is strikt verboden een Cinevillekaart te reserveren, die u bij de kassa wilt omzetten in een gewoon kaartje.
  • Als u een reservering gemaakt heeft, dient u minimaal een half uur voor aanvang de reservering op te halen, daarna worden ze verwijderd (standaard zullen 20 minuten voor aanvang van de voorstelling, de reserveringen verwijderd worden). Bent u te laat en is uw reservering vervallen, dan krijgt u een nieuwe plek toegewezen door het systeem/de kassamedewerker. Komt u dus echt op tijd!! Mocht u vooraf al weten dat u geen gebruik gaat maken van de reservering, dan dient u een mail te sturen aan kassa@fhalkmaar.nl.
  • Op uw ticket staan dan de rij en het stoelnummer vermeld.
  • 10 minuten voorafgaande aan voorstelling zal de zaal worden geopend en kunt u uw stoel in de zaal opzoeken. Verzocht wordt tijdig in de zaal aanwezig te zijn.
  • Vanaf het moment dat de trailers beginnen, vervallen de op de ticket vermelde stoelnummers en kunt u zelf een lege stoel kiezen. Dit omdat het dan al donker in de zaal is en het te storend is als bezoekers dan nog op zoek gaan naar de juiste rij/stoel.

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!