Previously Unreleased

Deze zomer vertoont Filmhuis Alkmaar, i.s.m. met Eye Filmmuseum, onder de noemer Previously Unreleased vijf films die wel de selecties van prominente internationale festivals haalden, maar (geheel onterecht) de Nederlandse bioscopen niet bereikten.

We vertonen de volgende films:


DOVLATOV

https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/previously-un...

Aleksei German Jr. maakt gebruik van grootse scenes en lange trackingshots om de wereld van de Russisch-Joodse schrijver Sergei Dovlatov (1941-1990) op te roepen. Diens briljante ironische teksten waren verboden in de Sovjet-Unie onder Brezjnev. Het tragikomische portret van rebellie en aanpassing toont ook een tijdperk van destructieve stagnatie.Long Day's Journey into The Night

https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/previously-un...

Deze neo-noir vol virtuoze visuele hoogstandjes is in twee delen gesplitst: het eerste is een detectiveverhaal vol verborgen verlangens en onoplosbare intriges, het tweede deel is een duizelingwekkende, trance-achtige reis door de stad Kaili. Long Day's Journey Into Night ging in wereldpremière in Cannes 2018 in de tweede competitie Un Certain Regard en was eerder dit jaar te zien op het International film Festival Rotterdam.Tarde Para Morir Joven

https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/previously-un...

De Chileense filmmaker Dominga Sotomayor gooit hoge ogen met Tarde para morir joven, een adembenemend mooi gefilmde coming of age-vertelling over de zestienjarige Sofia die, na de val van Pinochet, opgroeit in een commune aan de voet van de Andes.


The Green Fog

https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/previously-un...

Guy Maddin maakte een surrealistisch, speels eerbetoon aan Vertigo van Alfred Hitchcock – bedwelmend, uitbundig, en onweerstaanbaar grappig. In deze beeldenmix speelt Chuck Norris zomaar de rol van James Stewart. The Green Fog was niet eerder te zien in Nederland.


What You Gonna Do When The World's On Fire

https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/previously-un...

De nieuwste documentaire van Roberto Minervini (Stop the Pounding Heart, The Other Side) duikt in het dagelijkse leven van zwarte Amerikanen die vechten voor gerechtigheid in de zomer van 2017. Meesterlijk schakelt hij tussen vier verhalen in New Orleans en Jackson County, Mississippi. De film ging in wereldpremière tijdens het Filmfestival van Venetië in 2018 en was eerder dit jaar te zien op het IFFR.


Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!