Retrospectief Jean-Luc Godard

Retrospectief Jean-Luc Godard (april & mei)
Filmhuis Alkmaar vertoont naar aanleiding van de recent uitgebrachte Le Redoutable, een selectie uit het rijke oeuvre van Jean-Luc Godard.

'De duvelstoejager van de Franse film van de jaren vijftig en zestig, de held van elke nieuwe generatie hemelbestormende doe-het-zelf-filmers, en van Quentin Tarantino in het bijzonder' (Dana Linssen, NRC Handelsblad, 2008) heeft veel filmtechnieken geïntroduceerd die nu standaard zijn geworden, zoals jump cuts, handcamerawerk, ongebruikelijke hoeken en geïmproviseerde dialogen.

De films van Jean-Luc Godard laten zien dat de ideeën van deze beeldenstormer nog steeds springlevend zijn. Vrij van vorm en regels, wild en speels- zoals alleen Godard dat kan.


Le Redoutable (2018)
Parijs 1967. Jean-Luc Godard (o.a. À Bout de Souffle, Le Mépris), de belangrijkste cineast van zijn generatie, werkt aan zijn film La Chinoise met de veel jongere actrice Anne Wiazemsky. Ze zijn verliefd en gelukkig.
Meer info en tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/le-redoutable

Le Mépris (1963)
Jean-Luc Godard’s digitaal gerestaureerde klassieker met Brigitte Bardot, Michel Piccoli en Fritz Lang.
Godard volgt elk pijnlijk detail van een tragische liefde in ontbinding tussen een filmscenarist (Michel Piccoli) en zijn vrouw (Brigitte Bardot), die steeds meer minachting voor hem is gaan voelen.
Meer info en tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/le-m%C3%A9pri...


Vivre sa Vie (1962)
Godards muze Anna Karina laat in twaalf indrukwekkende hoofdstukken zien hoe een would-be actrice afdaalt in de prostitutie. Dit keerpunt in Godards oeuvre won de Special Jury Prize in Venetië.
Meer info en tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/vivre-sa-vie

La Chinoise (1967) Een groep jongeren probeert de theorieën van Mao Tse Toeng op hun eigen situatie toe te passen: een filosofiestudente, een acteur, een boerenmeisje, een fysicus en een kunstschilder, beramen een aanslag op een hoge functionaris aan de universiteit.
Meer info en tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/la-chinoise

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!