Roma; meesterlijk en virtuoos


Adembenemend Mexicaans gezinsportret van de maker van Gravity. Winnaar Gouden Leeuw en Oscarfavoriet. De film volgt Cleo, een jonge huishoudelijke hulp in Roma, een arbeiderswijk in Mexico-Stad. Cleo werkt als een inwonende dienstmeid en oppas voor een gezin uit de hogere middenklasse. Wanneer de vader voor een lange zakenreis vertrekt, blijft zijn vrouw Sofia alleen achter. Cleo helpt Sofia en de kinderen door een moeilijke periode heen. Wanneer Cleo’s vriendje erachter komt dat ze zwanger is, wordt ze gedumpt. Beide vrouwen zouden binnenkort wel eens alleenstaande moeder kunnen worden. Maar het verschil in sociale status zal de toekomst voor de een heel anders bepalen dan voor de ander.

Roma is Cuaróns persoonlijke eerbetoon aan de vrouwen in zijn jeugd en aan de wijk waar hij opgroeide. Hij liet zijn ouderlijk huis zelfs minutieus nabouwen.

De rechten van de film zijn door Netflix gekocht, maar gelukkig is de film ook in sommige bioscopen en filmtheaters te zien. Want in een bioscoopzaal komen de virtuoos mooie beelden en het meesterlijke gebruik van surround-geluid volop tot hun recht.

Tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/roma


Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!