The Best of IDFA on Tour, het programma is bekend!

Traditiegetrouw vertoont Filmhuis Alkmaar in het nieuwe jaar The Best of IDFA on Tour. Een selectie van prijswinnaars en festivalfavorieten van IDFA. Het programma is bekend, de kaartverkoop start spoedig. 

GORBACHEV. HEAVEN (100 mins) – Winnaar IDFA Award for Best Directing 
Fascinerend interview met de Russische oud-president Gorbatsjov, een van de invloedrijkste personen uit de afgelopen eeuw, wiens bewind het einde van de Sovjet-Unie inluidde. In een intieme toonzetting geeft hij zijn blik op Rusland toen en nu. 

Pauze 

DEALING WITH DEATH (74 mins) – Winnaar van de IDFA Award for Best Dutch Documentary 
Uitvaartmanager Anita moet ervoor zorgen dat de vele culturen in de Bijlmer allemaal hun plaats vinden in een nieuw op te richten rouwcentrum. Maar hoe meer ze leert, hoe meer ze twijfelt aan haar missie. 

UNFORGIVABLE (36 mins) – Winnaar van de IDFA Award for Best Short Documentary 
Op zijn twaalfde werd Geovanny bendelid en moordenaar. In de gevangenis sloot hij zich aan bij een evangelische kerk die Gods vergiffenis over hem uitstortte. Maar er is een zonde die de bende noch de kerk hem kunnen vergeven: Geovanny is gay. 

Pauze 

RADIOGRAPH OF A FAMILY (82 mins) – Winnaar IDFA Award for Best Feature-Length Documentary 
Regisseur Firouzeh Khosrovani is de dochter van een seculiere vader en een strenggelovige moeder, die onder één dak naast elkaar leefden in Teheran. De Islamitische Revolutie vond plaats in hun huiskamer en raakte elk aspect van het gezinsleven. 

De ticketprijs is €27,50 en toegankelijk voor Cinevillepashouders. Op vertoon van de BankGiro Loterij VIP kaart kunnen er maximaal 2 tickets worden aangeschaft voor €22 per ticket, verkoop hiervan kan alleen aan de kassa.

 

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!