Zomertoppers nu online!

Zomertoppers nu online!

Welke films van afgelopen seizoen bleken jullie favoriet? Het bleek een uiterst spannende race. We hebben de meer dan 500 stemmen geteld en deze zomer staat geheel naar jullie wens in het teken van:


Met stip bovenaan WERK OHNE AUTOR. Een intrigerende en meeslepende lofzang aan de kunst en het kunstenaarschap. De pijnlijke en uiterst rake BEAUTIFUL BOY over verslaving staat op nummer 2. Het historisch relaas over de eerste vrouwelijke dirigent -DE DIRIGENT- valt ook onder jullie topper. Dat het witte doek geen plaats hoeft te maken voor Netflix blijkt uit de keuze voor het betoverende en subtiele ROMA. En, het blijft tijd voor actie na het nogmaals zien van het Libanese melodrama CAPHARNAUM. Het verhaal over een Syrisch jongetje dat door zijn straatarme ouders wordt verwaarloosd en een hiertegen een aanklacht indient. Tot slot, omdat we vinden dat deze film niet mag ontbreken COLD WAR: gewoonweg meesterlijk.


Wees erbij want dit is echt de laatste keer dat deze films te zien zijn bij ons in Filmhuis Alkmaar.

Met dank voor jullie stemmen en tot de volgende zomertopper.


Werk Ohne Autor (Florian Henckel von Donnersmarck)

De Oost-Duitse kunstenaar Kurt Barnert is naar het Westen gevlucht. Maar hij vindt niet de rust om kunst te maken, omdat hij geplaagd wordt door zijn verleden. De film kreeg een minutenlange staande ovatie op het Toronto International Filmfestival.

Tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/zomertopper-werk-ohne-autor


Beautiful Boy (Felix van Groeningen)

David ontdekt dat zijn zoon drugs gebruikt. Maar hoe red je iemand die niet gered wil worden? Waargebeurd verhaal over de onvoorwaardelijke liefde tussen vader en zoon.

Tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/zomertopper-beautiful-boy


De Dirigent (Maria Peters)

Eind jaren ’20 van de vorige eeuw is het voor vrouwen nog ontzettend moeilijk carrière te maken. Antonia wil dirigent worden en vecht met alles wat ze in zich heeft tegen de tijdsgeest, vooroordelen en tradities om haar droom te verwezenlijken.

Tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/zomertopper-de-dirigentRoma (Alfonso Cuarón)

Adembenemend Mexicaans gezinsportret van de maker van Gravity. Winnaar Gouden Leeuw en Oscarfavoriet.

Tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/zomertopper-romaCapharnaüm (Nadine Labaki)

De 12-jarige Zain staat voor de rechter en die vraagt de puber waarom hij zijn ouders aanklaagt. 'Omdat ze me het leven hebben gegeven', antwoordt hij. Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin moet hij werken om zo te helpen het gezin te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere lokale groenteboer, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en alles beslissende keuzes.

Tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/zomertopper-c...


Cold War (Pawel Pawlikovski)


Cold War is een meeslepend liefdesverhaal van regisseur en scenarioschrijver Pawel Pawlikowski (Oscarwinnaar Ida en My Summer of Love). In het Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen.

Tickets: https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/zomertopper-cold-war

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!