Cinekid Festival

Spring in de wereld van Cinekid

Ken je Cinekid, het grootste film- en mediafestival voor kinderen van 3 tot 14 jaar? Ontdek die wereld en beleef – samen met je (klein)kinderen – de beste kinderfilms, workshops, games en installaties. Lange tijd kon er niets, deze herfstvakantie pakken we uit. Een week lang staat Filmhuis Alkmaar in het teken van dit multimediafestival. Dus grijp je kans en geniet samen van ons super veelzijdige programma. Vanaf zaterdag 16 oktober t/m zondag 24 oktober vertonen we maar liefst twaalf bijzondere, mooie, ontroerende en verrassende films. We gaan dagelijks om 9.00 uur open, de eerste film draait om 10.00 uur.

Op woensdag, donderdag en vrijdag verandert de foyer in een heus Medialab en draaien we van 10.00 tot 16.00 uur alleen maar kinderfilms. Kinderen kunnen zich dan – voor of na de film – uitleven aan de knutseltafel of deelnemen aan de workshops. Kortom, nieuwsgierige kids raken niet uitgekeken tijdens Cinekid. En het allerleukste: de workshops zijn ook nog eens gratis in combinatie met een filmkaartje! 

Op woensdag 20 oktober komt Livia Balder, Alkmaars eigen kinderburgemeester het medialab om 12:00 uur feestelijk openen!

Foto: Rein Schouten

Blader door het programmaboekje met het complete festivalprogramma inclusief workshops én pyjamaontbijt door op het boekje te klikken:
 

         

Hieronder het blokkenschema, de hele week in één oogopslag


Reserveer hier je tickets voor de 12 films


Drie hele leuke workshops op 20-21-22 oktober

1. VR experience Eden’s AdventuresEen virtuele space tour, een tijdreis van de Egyptenaren naar de holbewoners en het International Space Station. Eden ontdekt daarbij dat veel technologie-boegbeelden indrukwekkende vrouwen zijn.

2. Spring in de filmMaak kennis met de greenscreenfilmtechniek (1,5 uur, in de foyer).
Reserveer via deze link voor de workshop Spring in de film

3. Liveshow Sara's MysteriesInteractieve liveshow van de gelijknamige, populaire familiepodcast (1,5 uur, in de zaal, alleen op vrijdag).
Reserveer via deze link voor de Liveshow Sara's Mysteries


Praktische info

  • De kaartverkoop start op vrijdag 30 september om 10.00 uur.
  • Een filmticket kost € 7,50 inclusief toegang tot het Medialab in de foyer, plus limonade en wat lekkers. Een familieticket (2 volwassenen, 2 kids) kost € 25,-.
  • Graag voor de workshops Spring in de film (greenscreentechniek) en de Liveshow Sara's Mysterie van tevoren wel even online reserveren.
    Deze workshops duren allebei 1,5 uur.
  • Duurt een film langer dan 60 minuten, dan is er een pauze van 15 minuten.

Let op: bezoekers van13 jaar en ouder vragen we volgens de richtlijnen van de overheid een coronapas en ID te laten zien. Zie ook website van de Rijksoverheid.