Filmhuis Alkmaar

Specials » Cracking the Frame

Filmhuis Alkmaar presenteert maandelijks Cracking the Frame, een programma met een internationale selectie van veelgeprezen kunstfilms en films over hedendaagse kunstenaars, filmmakers en schrijvers, kortom over mensen die het huidige culturele landschap een ander aanzien hebben gegeven. Cracking the Frame brengt films uit die niet eerder in Nederland vertoond zijn, met of zonder Engelse ondertiteling.

Don't Blink EN
Cracking the Frame, 107, min

Don’t Blink: Robert Frank is een onconventioneel portret van de Amerikaanse fotograaf en filmmaker Robert Frank. In deze documentaire spreekt Frank ongebruikelijk vrijuit over zijn verleden en zijn huidige leven. Dit unieke portret is van een zeldzame eerlijkheid en geeft een inkijkje in het leven van een teruggetrokken kunstenaar.


Regisseur:Laura Israel
Acteurs: Robert Frank, June Leaf

Tickets
Mapplethorpe: Look at the PicturesEN
Cracking the Frame, 108, min

Het enige dat controversiëler was dan het werk van de wereldberoemde homo-erotische fotograaf Robert Mapplethorpe, was zijn leven. Mapplethorpe: Look at the Pictures is een portret van een kunstenaar die schoonheid en controverses aan elkaar koppelde.


Regisseur:Fenton Bailey, Randy Barbato
Acteurs: Robert Mapplethorpe, Tom Baril, Dennis Barrie

Tickets

Kunstenares Marina Abramovic wordtop de voet gevolgd als zij in Brazilië rondreist. Het is een spiritueleontdekkingstocht op verschillende niveaus. Een boeiend portret van eennieuwsgierig en creatief figuur die contact zoekt met natuur en mens. 


Regisseur:Marco Del Fiol
Acteurs: Marina Abramovic

Tickets

Vind ons leuk!

We houden graag contact via social media