Filmhuis Alkmaar

Specials » DOCs

Tussen het fictieve lief en leed dat Filmhuis Alkmaar vertoont mag ook de realiteit niet ontbreken. Filmhuis Alkmaar maakt zich hard voor de documentaire. Elke zondagavond om zeven uur vertoont het Filmhuis een documentaire, ofwel een recente titel of eentje uit de oude doos. Belangrijke docu’s over grote, wereldschokkende zaken worden afgewisseld met films over kleinschaliger onderwerpen dichter bij de alledaagse herkenning. Ongeacht het onderwerp, de documentaires in Filmhuis Alkmaar ontroeren, sporen aan tot nadenken of handelen, confronteren of choqueren, of geven inzicht in een nooit eerder vermoede hoek van de menselijke psyche.

Het Doet Zo ZeerNL
Documentaires, 87, min

'Hoeveel avonturen komen er nog?', vraagt mevrouw Breed zich wanhopig af na het zoveelste bewijs dat ouder worden met gebreken komt. Haar filmende dochter Heleen van Royen ziet met lede ogen aan hoe haar bejaarde moeder gebukt gaat onder verwarring en helse pijnen. Hoeveel kan zij doen als dochter en mantelzorger? 


Regisseur:Heleen van Royen
Acteurs:

Tickets
To Stay Alive - DOC
Documentaires, 70, min

In 1991 schreef Michel Houellebecq het korte pamflet Leven, Lijden, Schrijven. Een essay over waanzin, overleven en kunst; hij noemde het een zwak maar duidelijk signaal aan hen die op het punt staan het bijltje erbij neer te gooien.  Documentairemaker Erik Lieshout laat dit klassieke pamflet tot leven komen in 'To Stay Alive – A Method'.


Regisseur:Erik Lieshout
Acteurs: Michel Houellebecq, Iggy Pop

Tickets
Dancer
Documentaires, 85, min

Op zijn negentiende was Sergei Polunin de jongste eerste danser van het Londense Royal Ballet, één van ‘s werelds grootste balletgezelschappen. Aan de top van zijn succes vertrok hij plotseling. Hij raakte zichzelf kwijt en dansen werd voor hem een plicht en niet meer een passie. Met zijn tatoeages en zelfvernietigend gedrag werd hij de “bad boy of ballet” genoemd. Hij werd een legende.


Regisseur:Steven Cantor
Acteurs: Sergei Polunin, Jade Hale-Christofi

Tickets
Zero Days EN
Documentaires, 114, min

Een computervirus verspreidt zich razendsnel over de wereld en stelde hackers in 2010 voor een raadsel. Waar komt dit geavanceerde virus vandaan, wie ontwikkelde het en met welk doel? Oscar-winnaar Alex Gibney gaat op onderzoek uit en verfilmde deze non-fictiethriller.


Regisseur:Alex Gibney
Acteurs:

Tickets

Vind ons leuk!

We houden graag contact via social media