Familiefilm

Filmhuis Alkmaar draait verschillende kinderfilms. Tickets, kids €6,50 (incl. limonade en wat lekker in de pauze). Ouders, €8,50 (incl. koffie of thee in de pauze).

Gordon & Paddy en de Zaak van de Gestolen Nootjes

Zweden, 2018, 62 min
Nederlands gesproken
Regisseur: Linda Hambäck

Wanneer de pad inspecteur Gordon met pensioen gaat, kan hij het politiebureau in het Dierenbos met een gerust hart overlaten aan de pientere muis Paddy. Zij heeft bewezen een uitstekend speurder te zijn, toen ze samen de zaak van de gestolen nootjes oplosten. Maar als er twee jonge dieren vermist worden en de verhalen over een gevaarlijke vos weer de kop opsteken, vraagt ze Gordon om hulp.

Meer info & tickets

Het Zakmes

Nederland, 1992, 90 min
Nederlands gesproken
Regisseur: Ben Sombogaart
Acteurs: Olivier Tuinier, Verno Romney, Genio de Groot, Adelheid Roosen

Het Zakmes, een van de leukste en beste jeugdfilms van de jaren negentig is terug op het witte doek. Mees blijkt per ongeluk het zakmes van zijn zojuist verhuisde beste vriend Timnog te hebben en doet er van alles aan om het weer terug te geven. 

Meer info & tickets

Los Bando

Noorwegen, 2018, 94 min
Nederlands gesproken
Regisseur: Christian Lo
Acteurs: Nils Ole Oftebro, Ingar Helge Gimle, Jacob Dyrud, Tiril Marie Høistad Berger, Frank Kjosås, Tage Hogness

Crazy komische road movie met de rockband 'Los Bando'. De band bestaat uit de tieners Grim en Aksel, en de 8-jarige Thilda, virtuoos op de cello. Ze reizen in een 'geleende' camper van zuid naar noord Noorwegen om daar deel te nemen aan een prestigieus, nationaal muziekconcours. Martin, rallyracer zonder rijbewijs, bestuurt de camper. Ze zijn vol goede moed vertrokken maar gaande weg dient, naast een aantal bijzondere verrassingen, het ene probleem na het andere zich aan. Het wordt een race tegen de klok, waarbij het viertal voortdurend aan ongeruste ouders en de politie probeert te ontsnappen.

Meer info & tickets

Rosie & Moussa

België, 2018, 92 min
Nederlands gesproken
Regisseur: Dorothée van den Berghe
Acteurs: Savannah Vandendriessche, Imad Borji, Titus de Voogdt, Ruth Beeckmans, Bert Haelvoet, Mourade Zeguendi, Katelijne Damen, Damiaan De Schrijver

Rosie & Moussa is een familiefilm van Dorothée Van Den Berghe  (Meisje, My queen Karo), gebaseerd op de bekroonde boeken van Michael De Cock en Judith Vanistendael.

Meer info & tickets

Vechtmeisje

Nederland, 2018, 84 min
Nederlands gesproken
Regisseur: Johan Timmers
Acteurs: Imanuelle Grives, Aiko Beemsterboer, Bas Keizer

Bo blijkt een natuurtalent bij de kickboks-club, totdat haar ouders gaan scheiden.

Meer info & tickets

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!