Familiefilm

Filmhuis Alkmaar draait verschillende kinderfilms. Tickets, kids €6,50 (incl. limonade en wat lekker in de pauze). Ouders, €8,50 (incl. koffie of thee in de pauze).


Dit jaar zetten we op de kortste dagen van het jaar, in samenwerking met EYE, International Film Festival Rotterdam en Go Short – International Short Film Festival Nijmegen, korte kinderfilms weer in het zonnetje.

Meer info & tickets

Dikkertje Dap

Nederland, 2017, 74 min
Nederlands gesproken
Regisseur: Barbara Bredero
Acteurs: Liam de Vries, Martijn Fischer, Aqil Dahhan, Medi Broekman

Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden.

Meer info & tickets

Monky

Zweden, 2018, 90 min
Nederlands gesproken
Regisseur: Maria Blom
Acteurs: Olivier Banga (Stem), Hilke Bierman (Stem), Daan van Rijssel (Stem), Beatrijs Sluyter (Stem), Jurjen van Loon (Stem), Shanna Shaterjee (Stem), Ellen Evers (Stem), Filip Bolluyt (Stem)

Op een dag vindt Frank een klein aapje in zijn achtertuin. Monky is haar naam en haar komst is een welkome afleiding voor Frank en zijn ouders. Al snel komen zij erachter dat Monky geen gewoon aapje is en waar komt zij eigenlijk vandaan?

Meer info & tickets

Rita & Krokodil 3

Denemarken, 2018, 45 min
Nederlands gesproken
Regisseur: Siri Melchior
Acteurs: Lux Parser (Stem), Lotte Heijs (Stem), Jack Toorop (Stem), Polly Lindeboom (Stem), Tijs Pacanda (Stem), Rutger le Poole (Stem)

Negen tot de verbeelding sprekende korte filmpjes voor de allerjongste bioscoopbezoeker (2+) en alweer het laatste deel in de serie. Vol grappige kleurrijke details en muzikale fragmenten, die je meenemen in de wereld van de 4-jarige Rita. Over vriendschap, emoties en ervaringen van iedere dag.

Meer info & tickets

WAD, Overleven Op De Grens Van Water En Land

Nederland, 2018, 90 min
Nederlands gesproken
Regisseur: Ruben Smit

Voor mooie natuurfilms hoef je niet altijd over de grenzen te kijken. Deze film over ons eigen waddengebied bijvoorbeeld schetst een prachtig verhaal met herkenbare iconen zoals de zeehond, de bergeend en de slechtvalk.

Meer info & tickets

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!