Film en Mediafestival Alkmaar

Beleef de toekomst tijdens het eerste film- en mediafestival van Alkmaar: #FMF

Hoe maken, kijken en beleven we film en media in de nabije toekomst? Op #FMF, het eerste film- en mediafestival van Alkmaar, kunnen bezoekers experimenteren met en kijken/luisteren naar de nieuwste vormen van film en media. Door middel van een uitgebreid en ambiteus programma met video art, virtual en augmented reality, interactieve installaties, workshops, masterclasses en speelfilms.


Beleef de toekomst tijdens het eerste film- en mediafestival van Alkmaar: #FMFKoop hier uw toegangskaart voor #FMF

Meer info & tickets

Tijdens de #FMF Launch Party krijg je een exclusief voorproefje van het festival, kun je naar de film (Her), kun je champagne met ons drinken, is er muziek en meer. Kortom, kom vieren dat Alkmaar een eigen film- en festival krijgt. Bestel snel kaarten, want er zijn maar beperkt plekken beschikbaar.

Meer info & tickets

Blade Runner 2049 - #FMF

Verenigd Koninkrijk, USA, Canada, 2017, 163 min
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Regisseur: Denis Villeneuve
Acteurs: Harrison Ford, Ryan Gosling, Sylvia Hoeks, Robin Wright

Zaterdag 25 november 2017 om 20.45 uur. Harrison Ford keert terug in het langverwachte vervolg op de science fiction-klassieker uit 1982.Blade Runner is een klassieker, met recht een standaardwerk in het sciencefiction genre. Nu is er een vervolg. In een cynisch toekomstbeeld wordt jacht gemaakt op Harrison Ford. Maar is hij de vijand?

Meer info & tickets

Catfish - #FMF

Verenigde Staten, 2017, 86 min
Engels gesproken, Engels ondertiteld
Regisseur: Ariel Schulman, Henry Joost
Acteurs: Yaniv Schulman, Ariel Schulman, Melody C. Roscher, Megan Faccio

Zaterdag 25 november om 17.00 uur . In dit digitale tijdperk met een stroom aan beelden en berichten wordt fakenews steeds meer verward met de realiteit. Dat ondervindt Yaniv, die een relatie aangaat met zielgenoot Megan. 

Meer info & tickets

Zaterdag 25 november om 15.00 uur.Tijdens #FMF geeft Mischa van Geelen een masterclass over hacking: hoe makkelijk je zelf te hacken bent (shocking!) en hoe je je toch een beetje beter kunt beschermen. Spooky, maar hard nodig als je het ons vraagt. 

Meer info & tickets

Zaterdag 25 november om 16.00 uur.Speciaal voor #FMF verruilt filmwetenschapper Gerwin van der Pol voor één keer de collegezaal van de Universiteit van Amsterdam (UvA) voor een masterclass in zaal 1 van Filmhuis Alkmaar. Hij gaat ons vertellen hoe films ons voorbereiden op de toekomst. Gerwin behandelt in zijn colleges dagelijks diverse aspecten van de film: geschiedenis, stijlfiguren, verhaallijnen. Hierbij probeert hij vooral de psychologie van de kijker te doorgronden.

Meer info & tickets

Zaterdag 25 november om 19.30 uur. Een masterclass waarmee je nepnieuws leert herkennen. Hierna willen we dus nooit meer horen: ‘Het heb op Facebook gestaan’. 

Meer info & tickets

The Late Shift - #FMF

Groot Brittannië, Zwitserland, 2017, 90 min
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Regisseur: Tobias Weber
Acteurs: Joe Sowerbutts, Haruka Abe, Joel Basman

Zaterdag 25 november 2017 om 21.00 uur. Matt werkt in een parkeergarage en ziet iets verdachts gebeuren. Als hij op onderzoek uitgaat belandt hij van de ene in de andere krankzinnige situatie. Welke keuzes moet hij maken om hier uit te komen? De kijker bepaalt - met een app.

Meer info & tickets

Your Name - #FMF

Japan, 2017, 106 min
Japans gesproken, Nederlands ondertiteld
Regisseur: Makoto Shinkai
Acteurs: met de stemmen van Ryûnosuke Kamiki en Mone Kamishiraishi

Zaterdag 25 november om 13.00 uur.Een meeslepend, magisch en hartveroverend verhaal over dat er ergens in de wereld iemand is met wie jij onlosmakelijk verbonden bent.

Meer info & tickets

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!